Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protejaţi de lege

O gaşcă de minori de 13-14 ani a comis peste 20 de furturi, fără ca poliţia să poată face ceva

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru minori din comuna Şcheia, cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, au comis acum două zile un furt asupra unui pescar, fapta copiilor depăşind cu mult însă un banal furtişag. Minorii au dezumflat cauciucurile şi au distrus luneta maşinii pescarului, violenţa cu care au acţionat arătând că aceştia pot fi mult mai periculoşi decât ar părea poate la prima vedere. Marea problemă este că gaşca de minori de 13-14 ani din Şcheia a comis cel puţin 20 de furturi până acum, însă, având în vedere vârstele pe care le au copiii, aceştia au o răspundere penală limitată, iar poliţiştii nu le pot face mare lucru.

 

Scenariul unei furt care arată că minorii sunt capabili de fapte grave

Acum două zile, luni, în jurul orei 10.00, Poliţia Comunală Şcheia a fost sesizată prin numărul unic de urgenţe 112 de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul Suceava, care a relatat că în timp ce se afla la pescuit pe malul râului Suceava, pe raza satului Şcheia, a fost atacat de patru minori, care i-au sustras o undiţă, l-au lovit cu pietre şi i-au provocat distrugeri la autoturismul personal, un Opel Vectra.

Din ancheta derulată ulterior a rezultat că bărbatul a început să pescuiască luni dimineaţă, la ora 8.00, iar la scurt timp patru minori au venit lângă el şi i-au cerut să le dea şi lor un băţ de pescuit. Bărbatul i-a refuzat, iar la scurt timp cei patru au început să arunce cu pietre spre el. Mai mult, unul dintre minori a pus mâna pe unbăţ de pescuit şi a fugit. Bărbatul în vârstă de 57 de ani a plecat în urmărirea acestuia însă, rezultă din anchetă, a alunecat şi a căzut în râul Suceava.

„În moment în care partea vătămată a căzut în apă, cei patru minori s-au deplasat la autoturism, i-au dezumflat roțile, au distrus luneta și au sustras oglinzile laterale, iar din portbagaj au sustras mai multe scule”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În baza semnalmentelor oferite de victimă, poliţiştii şi-au dat seama în scurt timp despre cine este vorba, asta în condiţiile în care în ultima perioadă au înregistrat numeroase furturi comise de o gaşcă de minori din Şcheia.

 

Trimişi la furat de cei mai mari din familie

Minorii din familiile de romi Cuţitaru, Bozomală şi Râpă (din care provin mai multe persoane care au fost cercetate şi condamnate pentru furturi) au devenit deja o mare problemă, au mărturisit surse judiciare. Ei au comis cel puţin jumătate din furturile din zona Şcheia în ultimele luni, fiind probaţi în peste 20 de fapte. Marea problemă este că la vârsta pe care o au autorii nu se poate solicita reţinerea sau arestarea preventivă a acestora, decât în situaţii cu totul deosebite. Aşa prevede Codul Penal, care înlătură practic orice răspundere de natură penală pentru copiii până în 14 ani.

Poliţiştii au toate motivele să creadă că minorii romi din Şcheia sunt pur şi simplu trimişi la furat de cei mai mari, tocmai pentru că nu au răspundere penală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O gaşcă de minori de 13-14 ani a comis peste 20 de furturi, fără ca poliţia să poată face ceva.
 Vizualizări articol: 2338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
O gaşcă de minori de 13-14 ani a comis peste 20 de furturi, fără ca poliţia să poată face ceva4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Francezii suparati trimis de
(18 iun 2014, 12:00:13
Nu-i nimic, zburatoarele astea vor supara pe cineva care va proceda in stilul francez. Ar trebui astia mici luati la niste audieri fara martori, eventual sa alunece pe scarile ude si sa-si rupa toate degetele si bratul in doua-trei locuri. Sa vedem daca le mai arde de talharie in grup.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei