Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Daune de 60.000 de lei pentru două tinere exploatate sexual

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi indivizi trimişi în judecată sub acuzaţia că au exploatat sexual două fete au fost obligaţi de judecători la achitarea unor daune morale în valoare totală de 60.000 de lei. Decizia a fost luată ieri, după ce magistraţii de la Tribunalul Suceava au pronunţat soluţiile şi în cazul a doi indivizi pentru care procesul a fost disjuns. Viorel Alexandru Nechita, de 24 de ani, din Cristeşti - Botoşani, a primit şapte ani de închisoare cu executare, în timp ce Bogdan Crihan, de 21 de  ani, din aceeaşi localitate, a primit cinci ani cu executare. Ambii au fost găsiţi vinovaţi pentru infracţiunea de trafic de minori. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi alţi trei indivizi. Cinci ani de închisoare a primit Ionel Calancea, de 21 de ani, zis „Budău”, din oraşul Vicovu de Sus, şapte ani de închisoare a primit Răzvan Durleşteanu, de 36 de ani, din Botoşani, în timp ce Cătălin Talabă, de 28 de ani, din Botoşani, a primit patru ani de închisoare.

În rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava se arată că una dintre victime, o elevă în vârstă de 17 ani, a fost exploatată sexual luni în şir pe raza municipiului Rădăuţi şi obligată să facă sex pe bani în contul unei datorii pe care o avea faţă de un individ care i-a împrumutat 1.000 de lei pentru a-şi plăti taxele la internatul liceului la care învăţa.

 

Avea şi câte 15-20 de clienţi pe zi

Minora, care provine dintr-o familie dezorganizată, a trecut prin experienţe traumatizante, fiind sechestrată şi agresată fizic. Avea 15-20 de clienţi pe zi, iar toţi banii îi erau luaţi de proxeneţi.

Audiată de procurori, fata a mărturisit că a început să-şi vândă corpul pentru servicii sexuale la scurt timp după ce a intrat la un liceu din Botoşani, iar tariful practicat era de 50 de lei pentru un „număr”, reprezentând sex oral şi normal.

Cu mama plecată la muncă în străinătate şi tatăl locuind singur într-o comună botoşăneană, minora s-a gândit să se întreţină din prostituţie, părinţilor spunându-le că stă împreună cu prietenul ei, Răzvan (n.r. - Durleşteanu), care în realitate era „peştele” ei.

După sărbătorile pascale de anul trecut, pe fir a intrat şi un amic de-al lui Durleşteanu, Cătălin Talabă care, taximetrist de profesie, s-a oferit să găsească şi el clienţi şi să o transporte pe minoră la aceştia.

Anchetatorii au interceptat telefonul lui Durleşteanu, în mai multe convorbiri acesta discutând cu diverşi clienţi şi cerându-le să vină seara pentru relaţii sexuale, întrucât în restul zilei, minora „e la şcoală”.

 

Pusă să consume etnobotanice pentru a rezista mai mult

În septembrie 2012, minora a fost dusă de Nechita laRădăuţi, într-o garsonieră a unui amic de-al său, de pe aleea Grânelor.

La solicitarea lui Viorel Alexandru Nechita, a început să consume etnobotanice, pentru a putea rezista trează perioade mai mari de timp şi a întreţine relaţii sexuale cu cât mai mulţi clienţi. Nu primea nici un leu, doar mâncare şi haine de schimb, iar periodic era agresată pentru că nu producea suficient pentru proxenetul ei.

Poate cel mai violent episod, reiese din declaraţiile minorei, a fost atunci când Nechita a agresat-o pe motiv că a plecat cu un client în afara oraşului.

„A agresat-o fizic timp de aproximativ trei ore, lovind-o cu palmele, cu mănuşa de box, a înţepat-o cu un cuţit în gât şi la nivelul gambei drepte. De asemenea, a ars-o cu bricheta pe mâini şi pe picioare şi cu un aparat cu electroşocuri a electrocutat-o”, povesteşte unul dintre anchetatori.

Ulterior, minora prostituată a fost mutată în două pensiuni, iar pe fir a intrat şi un alt amic de-al lui Nechita, Ionel Calancea, zis „Budău”.

La un moment dat, Nechita a plecat din Rădăuţi, iar minora a rămas pe mâna lui „Budău”.

Acesta o scotea el la produs, iar la un moment dat, văzând că se câştigă foarte bine din această activitate (1.500-3.000 de lei pe zi), ”Budău” i-a spus minorei să-l sune pe Nechita şi să-i spună că s-a îndrăgostit de tânărul din Vicovu de Sus şi că nu mai vrea să se prostitueze.

Botoşăneanul a acceptat, cu condiția ca cei doi să-i trimită prin intermediul lui  Bogdan Crihan câte 1.000 de lei în fiecare săptămână.

La scurt timp, însă, şi-a dat seama că a fost minţit şi că în realitate minora se prostituează în continuare, iar toţi banii sunt încasaţi de amicul său, cu care de altfel s-a şi certat.

Nechita i-a cerut minorei să plece de la „Budău” şi să se mute la alte pensiuni, iar toţi banii să îi trimită lui prin intermediul lui Bogdan Crihan.

 

Salvată de un client

Anchetatorii au explicat că Alexandru Viorel Nechita îi impunea victimei tot felul de datorii pe care le-ar avea faţă de el, ultima fiind de 2.000 de euro, datorie al cărei termen de achitare era până de Crăciun.

Victima a reuşit să-i trimită doar 1.000 de euro prin acelaşi Bogdan Crihan.

Ca într-un scenariu de film, minora a fost salvată din tot acest calvar chiar de către unul dintre clienţii care au plătit să facă sex cu ea.

Acesta a aflat povestea tristă a fetei şi i-a propus să se mute la el, oferindu-i protecţie. Cei doi au o relaţie, iar victima se află şi în prezent la locuinţa fostului ei client. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daune de 60.000 de lei pentru două tinere exploatate sexual.
 Vizualizări articol: 3836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Daune de 60.000 de lei pentru două tinere exploatate sexual5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei