Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iun 2014 - Anul XIX, nr. 132 (5641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alarmă falsă

Debranșările de la Termica, mult sub cifrele preconizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care vor să renunțe la sistemul centralizatde termoficare este mult mai mic decât se credea atunci când au început să fie depuse primele solicitări.

Directorul Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu, a precizat ieri, la ședința lunară cu asociațiile de proprietari, că numărul solicitărilor de debranșare depuse este de 470, o cifră comparabilă cu cea a debranșărilor de anul trecut.

„Din aceste cereri, doar 270 au întrunit condițiile necesare pentru a fi aprobate, la celelalte fiind multe acte lipsă”, a explicat Ovidiu Dumitrescu.

Acesta a spus că cifrele avansate în momentul opririi furnizării căldurii nu s-au adeverit.

“Se pare că ne-am grăbit cu cifrele avansate luna anterioară. Numărul celor care doresc debranșarea este doar cu 10% mai mare decât anul trecut. Este vorba atât de puterea financiară a abonaților, pentru că trecerea la alte sisteme de încălzire implică niște costuri destul de mari, cât și de o încredere a populației în sistemul centralizat”, a adăugat directorul Termica. La ședința anterioară, acesta a spus că a avut zile în care s-au depus și câte 40 de cereri de debranșare.

„Și eu sunt racordat la sistemul centralizat și am încredere în acesta”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care le-a explicat reprezentanților asociațiilor de proprietari că la ce costuri implică o centrală de apartament, atât ca urmare a majorării prețului gazelor, cât și a costurilor de întreținere și înlocuire a acestora, e convins că mulți suceveni vor reveni la sistemul centralizat, mai ales că acesta urmează să fie modernizat pe fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debranșările de la Termica, mult sub cifrele preconizate.
 Vizualizări articol: 2001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debranșările de la Termica, mult sub cifrele preconizate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotilor trimis de
(11 iun 2014, 11:13:53
Va imbatati cu apa de ploaie hotilor. Pina in toamna mai este si numarul debransarilor va creste. Eu am fost acu citeva zile sa pun cerere de debransare si in 5 minute au mai venit 4 persoane dornice sa renunte la serviciile voastre de rahat. Indata vin si " italienii" acasa cu finante si sa vedeti voi debransari atunci.
2.   O centrala de apartament e o mare investitie! trimis de
(11 iun 2014, 12:28:05
O centrala de apartament presupune o mare investitie. In primul rind, gindindu-ne la pretul gazului care pina in 2018 va fi in continua crestere, pentru alinierea cu cerintele UE!
Pentru instalare, preturile au crescut si cresc mereu. Ma gindesc la materiale ( tevi din cupru, calorifere, brahsamente, centrala,etc.) si instalare propriu-zisa.
O centrala buna costa. Reviziile anuale cresc de la an la an, fara rusine. O defectiune pe undeva la sistem, presupune o interventie si deci alti bani. Instalarea ajunge la multi bani.
In cit timp se amortizeaza investitia?!
Sau poate ne gindim ca pe timp de iarna vom ,,cruta” centrala pentru a face economie!?

Tevile ce trec prin apartamente sunt ruginite, colmatate !!!!
Ar fi de dorit sa se aiba in vedere un plan al Primăriei Suceava, pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de distribuție a agentului termic prin apartamente .

Pentru a fi atractiv, dar si oamenii nevoiasi sa poata plati, ar fi bine, ca Primaria sa aiba in plan si furnizarea de agent termic mai ieftin.
2.1  RE: O centrala de apartament e o mare investitie! trimis de
(11 iun 2014, 20:49:34
S-a invechit placa. Ca Lungu trebuie sa plateasca datoria de 100 milioane la Termica nu spui nimic. Ca fiecare e liber sa-si aleaga sursa de incalzire, nu spui nimic. Ca astia nu spun care varianta de incalzire centralizata e mai ieftina, nu spui nimic. Gazul nu cred c-o sa-l mai tina asa sus, este o bomba cu ceas. E o rusine ca o tara producatoare de gaz, petrol si energie electrica sa jecmaneasca proprii cetateni, urmarind interese financiare europene criminale acestui popor. Prima data se pleaca de la salariu mediu si apoi impui preturi, taxe, accize si alte prostii. Astia sunt asasini ordinari si nu merita dacat glontul. Au distrus totul in 25 de ani cu economia lor desfranata, desantata, libidinoasa si hada ca ei. Totule o facatura, iar romanul e un prost care inghite totul pe nemestecat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei