Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2014 - Anul XIX, nr. 102 (5611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În anul şcolar următor

14 profesori pensionari, acceptaţi la catedre după ce au contestat refuzul IŞJ de a-i mai lăsa să profeseze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

14 profesori pensionari din judeţ au primit acceptul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava pentru a profesa şi în anul şcolar 2014-2015, revenirea lor la catedră fiind discutată în şedinţa de ieri a Consiliului de Administraţie al instituţiei.

Decizia vine la doar o săptămână după ce unui număr de 48 de dascăli care au atins vârsta pensionării li s-au refuzat cererile de a mai continua munca în sistemul de învăţământ.

Dintre aceştia, 25 au depus contestaţie la IŞJ, însă doar 14 au primit undă verde pentru a-şi continua activitatea didactică.

Potrivit lui Traian Pădureţ, liderul Sindicatului “Pro-Educația”, „contestaţiile au fost analizate în Consiliul de Administraţie al IŞJ, de către inspectorii de specialitate şi de către directorii şcolilor în cadrul cărora se solicita prelungirea activităţii”.

Acesta a mai precizat că „o parte dintre cei 14 pensionari acceptaţi sunt învăţători care, în acest an şcolar, predau la clasa a III-a, cererile lor fiind validate pentru ca elevii să continue şi în clasa a IV-a cu acelaşi dascăl”.

De cealaltă parte, unii pensionari care vor reveni la catedre predau în zone izolate ale judeţului, unde există deficit de cadre didactice.

„Unii au rezultate într-adevăr deosebite, admiterea contestaţiilor fiind justificată”, a mai arătat Pădureţ.

 

Pensionarii vor putea veni la catedre dacă rămân posturi neocupate

Profesorii care au atins vârsta pensionării, dar care au fost refuzaţi de IŞJ, vor putea preda numai în condiţiile în care, pentru anul şcolar 2014-2015, nu se ocupă toate posturile didactice vacante din judeţ, pensionarii putând ocupa aceste posturi prin contract, la plata cu ora. Dacă aceştia vor reveni în şcoli se va hotărî după ce vor fi finalizate toate etapele de mişcare de personal.

Potrivit metodologiei, dacă vor să mai rămână trei ani în activitate, cât permite legea, trebuie să primească atât acceptul Consiliului de Administraţie al şcolii, cât şi pe cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Vârsta standard de pensionare va fi împlinită, anul acesta, de bărbaţii născuţi până în septembrie 1949 şi femeile născute până în septembrie 1954. Dacă vârsta standard de pensionare va fi împlinită după 1 octombrie, dascălul are dreptul să predea încă un an şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 profesori pensionari, acceptaţi la catedre după ce au contestat refuzul IŞJ de a-i mai lăsa să profeseze.
 Vizualizări articol: 2926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
14 profesori pensionari, acceptaţi la catedre după ce au contestat refuzul IŞJ de a-i mai lăsa să profeseze4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei