Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2014 - Anul XIX, nr. 102 (5611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Culpă comună

Doi şoferi condamnaţi pentru acelaşi accident rutier, cu doi morţi şi patru răniţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cumplit accident rutier soldat cu doi morţi şi patru răniţi, petrecut în noiembrie 2011 pe DN 17, la intrarea în Gura Humorului dinspre Suceava, a fost soluţionat de judecători cu două condamnări, ambii şoferi implicaţi în tragedie fiind găsiţi vinovaţi. Unul dintre şoferi a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare, în timp ce al doilea a primit un an şi opt luni închisoare, această sentinţă nefiind încă definitivă. Ambele pedepse au fost suspendate condiţionat, pentru victimele accidentului şi urmaşii decedaţilor fiind stabilite daune morale de până în 30.000 de lei.

 

O Dacie Papuc în care se aflau şase oameni, măturată de pe şosea de un tir 

Tragedia s-a petrecut pe 9 noiembrie 2011, în jurul orei 17.30, la intersecţia DN 17 cu un drum secundar neclasificat. Într-un autoturism Dacia Papuc se afla o echipă de muncitori care efectua lucrări în zonă, iar la acea oră oamenii îşi terminaseră treaba. Şoferul Daciei Papuc, Petru Popa, din comuna Iacobeni, a ieşit de pe drumul secundar cu intenţia de a vira spre Gura Humorului. Autoturismul Dacia Papuc ieşit pe DN 17 a fost pur şi simplu măturat de pe şosea de un tir, condus de Cornel Bâldea, din Bucureşti. Dacia a fost aruncată în şanţ, partea din spate a maşinii fiind decopertată, iar pasagerii aruncaţi la câţiva metri distanţă. Doi dintre cei şase oameni din Dacie au murit în urma accidentului. Este vorba de Alexandru Piticari, în vârstă de 22 de ani, din Fundu Moldovei, şi Ştefan Grigorean, de 42 de ani, din Valea Putnei. Ceilalţi patru ocupanţi ai Daciei Papuc, inclusiv şoferul, au fost răniţi, singurul care a scăpat cu leziuni mai uşoare fiind conducătorul auto.

 

Cum s-a ajuns la culpă comună

În primă fază, ancheta preliminară a poliţiei a mers pe culpa clară a şoferului Daciei Papuc, care a intrat pe DN 17 de pe un drum secundar, fără a se asigura. Pe de altă parte, avea să se stabilească în urma expertizelor de specialitate, şoferul vehiculului greu circula cu viteză peste limita legală, cauză din care, deşi a frânat, nu a putut evita cumplitul accident. Aşa s-a ajuns ca ambii şoferi să fie trimişi în judecată în cazul acestui accident pentru ucidere din culpă. 

Primul a fost condamnat şoferul Daciei Papuc, Petru Popa, care a primit doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani în care nu mai are voie să mai comită vreo infracţiune. Totodată, acestuia i s-a impus şi o serie întreagă de măsuri de supraveghere.

Al doilea inculpat, Cornel Bâldea, în cazul căruia cercetările au fost disjunse într-un alt dosar, a fost condamnat la finele lunii aprilie a acestui an la un an şi opt luni de închisoare, cu un termen de încercare de trei ani şi opt luni. Această din urmă condamnare, stabilită de magistraţii de la Judecătoria Gura Humorului, nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. De asemenea, şi valoarea despăgubirilor poate fi modificată de instanța de recurs.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi şoferi condamnaţi pentru acelaşi accident rutier, cu doi morţi şi patru răniţi.
 Vizualizări articol: 5069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Doi şoferi condamnaţi pentru acelaşi accident rutier, cu doi morţi şi patru răniţi4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei