Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2014 - Anul XIX, nr. 102 (5611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaziune

Trei afaceriști suceveni care vând fier-beton au ţepuit statul român cu ajutorul unei firme fantomă din Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei afaceriști din judeţul Suceava care vând fier-beton s-au ales cu plângeri penale după ce inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală au descoperit că au prejudiciat bugetul de stat cu o sumă de aproape 2,5 milioane de lei (25 de miliarde de lei vechi). În urma unor verificări efectuate la firmele care fac achiziții intracomunitare din ţările Uniunii Europene, inspectorii antifraudă au stabilit că cele trei societăţi comerciale se foloseau de o firmă fantomă din Bucureşti pentru a se sustrage de la plata Taxei pe Valoare Adăugată şi pentru diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat. De precizat că prejudiciul stabilit de Direcţia Regională Antifraudă Suceava la cele trei firme este aferent doar sumelor provenite din câteva transporturi de fier-beton, prejudiciul final putând ajunge la sume mult mai mari.

Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, Cosmin Georgescu, a explicat că întreaga marfă, respectiv câteva zeci de tone de fier beton, era adusă din Bulgaria. Ulterior, se pare că marfa trece fictiv printr-o firmă fantomă din Bucureşti, care emitea facturi de vânzare a cantităţilor de fier-beton către firmele din Suceava. Astfel, pentru recuperarea TVA-ului de către firmele sucevene, acestea foloseau un circuit fictiv de documente prin care se înregistra achiziţia mărfurilor de la firma fantomă din Bucureşti. De precizat faptul că cele trei societăţi sucevene s-au folosit de facturi provenite de la o singură firmă din Bucureşti, care ulterior s-a dovedit a fi înfiinţată de către două studente, care în momentul în care au fost luate la întrebări cu privire la aceste tranzacţii au declarat că nu ştiu nimic.

Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava a arătat că în situaţia în care marfa nu ar fi trecut prin firma fantomă din Bucureşti, cele trei societăţi comerciale ar fi trebuit să vireze bugetului de stat toate sumele din TVA încasat la vânzarea acestor materiale de construcţie.

El a explicat că prejudiciul de 2,5 milioane de lei stabilit de inspectorii antifraudă reprezintă Taxa pe Valoare Adăugată şi impozitul pe profit neachitat bugetului de stat.

Cosmin Georgescu a ţinut să mai precizeze că în continuare, verificările inspectorilor antifraudă se vor axa pe firmele care produc şi comercializează alcool, băuturi alcoolice şi ţigări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei afaceriști suceveni care vând fier-beton au ţepuit statul român cu ajutorul unei firme fantomă din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 3161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Trei afaceriști suceveni care vând fier-beton au ţepuit statul român cu ajutorul unei firme fantomă din Bucureşti3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei