Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2014 - Anul XIX, nr. 101 (5610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie

Arhivele Naționale Suceava vor fi mutate în actuala clădire unde funcționează Serviciul de Pașapoarte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhivele Naţionale Suceava vor fi mutate în maxim două luni în clădirea în care în momentul de faţă funcţionează Serviciul Evidenţa şi Eliberarea Pașapoartelor Simple de pe strada Petru Rareş.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a spus că acest serviciu urmează să fie mutat într-un spaţiu de la Iulius Mall Suceava, iar Arhivele Naţionale vor trebui mutate din actuala clădire din centrul Sucevei, de pe strada Ştefan cel Mare.

Arhivele Naţionale Suceava funcţionează în momentul de faţă în clădirea în care se află şi Muzeul de Istorie, aceasta urmând să fie modernizată şi reabilitată printr-un proiect cu finanţare europeană. Florin Sinescu a spus că în clădirea în care în momentul de faţă funcţionează Serviciul de Paşapoarte există spaţiul necesar pentru mutarea arhivelor, iar în situaţia în care va fi nevoie s-ar putea construi şi alte clădiri pentru arhive.

Reamintim că valoarea investițiilor pentru modernizarea clădirii Muzeului de Istorie este de aproximativ 60 de milioane de lei, iar în cadrul proiectului vor fi realizate lucrări la accesul în clădirea muzeului, inclusiv înlocuirea actualei scări monumentale din holul principal al clădirii. De asemenea, vor fi montate lifturi, vor fi recompartimentate spaţiile, iar birourile angajaţilor vor fi mutate de la parter în mansarde.

Tot în cadrul proiectului vor fi realizate şi lucrări de amploare pentru reabilitarea şi modernizarea spaţiilor expoziţionale, vor fi înlocuite uşile şi ferestrele şi va fi consolidat planşeul care desparte parterul de primul etaj al clădirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhivele Naționale Suceava vor fi mutate în actuala clădire unde funcționează Serviciul de Pașapoarte.
 Vizualizări articol: 2529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Arhivele Naționale Suceava vor fi mutate în actuala clădire unde funcționează Serviciul de Pașapoarte2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mentalitatea de ....psihiatrie...!! trimis de
( 6 mai 2014, 13:29:11
Cineva a spus ca...." mentalitatea de la ...psihiatrie...este mai sanatoasa"...dar nu alesii ori numitii locali...care urmeaza sa ajunga la psihiatrie. Eminente...fara minte...scoateti arhiva de la istorie...din loc perfect pregatit ptr asa ceva..? Parca o sa vad prin Suceava...mai precis...pe garla din spatele fostei politii care dadea carnete...documente...de care arhiva...oricum n-o sa mai stie...niciodata. Asa ca ma intreb si eu....ca un fraier ce sunt...:Ce-l care a facut aceasta declaratie...a trait toata viata...din hartoage...acum de ce le-a pus gand rau..?
Ori daca...Biserica catolica din fata Prefeturii are carciuma...spre parc....de ce n-ar avea si ....muzeul de istorie...una. si s-o numim..." La Sinescu"..!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei