Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2014 - Anul XIX, nr. 101 (5610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păgubiţi

Noi reclamaţii privind ţepe cu termopane, împotriva omului de afaceri Radu Ivaş, închis acum câteva zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri sucevean Radu Alexe Ivaş, condamnat definitiv vinerea trecută la un an de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală, a fost reclamat în ultima lună de alţi cinci suceveni pentru înşelăciuni cu termopane, în total la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava adunându-se 20 de plângeri împotriva a două firme (Lux Prima Plast şi Termo Prima Plast) în spatele cărora s-ar afla bărbatul. Practic, Ivaş a continuat să  încheie contracte privind montarea de termopane deşi ştia că este foarte posibil să ajungă după gratii şi avea o mulţime de păgubiţi care aşteptau de luni de zile banii înapoi pentru comenzi neonorate.

 

Magazinul cu termopane fantomă, mutat de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc

Din ancheta inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor Suceava mai rezultă că Ivaş şi-a deschis recent un nou magazin la Câmpulung Moldovenesc, de unde prelua comenzi. Este vorba practic de o mutare a firmei de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc. Ivaş a mizat probabil pe faptul că în Câmpulung Moldovenesc îi va fi mult mai uşor să adune bani decât la Suceava, unde deja multă lume auzise de contractele neonorate ale acestuia. Imediat, două persoane din Câmpulung Moldovenesc care au încheiat contracte cu firma Lux Prima Plast au şi depus reclamaţii, considerându-se înşelate.

La cele mai multe dintre contractele semnate de păgubiţi au fost trecute termene de execuţie în bătaie de joc, de până la 240 de zile calendaristice. Practic, oamenii au achitat în totalitate valoarea lucrării comandate, însă nu au citit cu atenţie contractele, în care au fost trecute termene de execuţie întinse pe opt luni de zile. La o parte dintre reclamanţi, şi aceste termene au expirat, însă tot nu le-au mai fost montate termopane. Ivaş şi-a luat angajamentul faţă de oameni că le va da banii înapoi ori le va monta termopanele, însă promisiunile s-au dovedit doar vorbe goale. Ţepe în toată regula, cu alte cuvinte, acoperite până la un punct de clauzele din contracte.

 

Pentru ce a fost condamnat Radu Ivaş

Ivaş a fost condamnat la un an de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru evaziune fiscală şi sustragere de sub sechestru. Practic, instanţa supremă nu a făcut decât să menţină condamnarea stabilită de instanţele sucevene.

Faptele pentru care afaceristul a ajuns în spatele gratiilor s-au petrecut în perioada octombrie-decembrie 2009, când, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu a  înregistrat în contabilitate peste 60 de facturi fiscale, în baza cărora a efectuat livrări de diverse mărfuri, obiecte de inventar şi mijloace fixe, în valoare totală de 302.591 de lei. Prin aceste manevre, el nu ar fi plătit TVA în sumă de 48.312 lei şi impozitul pe profit în sumă de 1.937 de lei.

Mai mult, după ce autoritățile i-au pus sechestru pe mai multe bunuri, Ivaş ar fi înstrăinat ilegal acele bunuri, fără ca prejudiciul să fie recuperat.

Inspectorii de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava avertizează că înșelăciunile de acest gen pot continua chiar şi după închiderea lui Ivaş, prin intermediul unor interpuşi ai acestuia. Sucevenii trebuie să citească cu mare atenţie contractele pe care le semnează, să nu achite în avans banii în contul lucrărilor şi, cel mai important, să verifice firma pe care o aleg şi să fie circumspecţi la ofertele care par a fi foarte avantajoase.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi reclamaţii privind ţepe cu termopane, împotriva omului de afaceri Radu Ivaş, închis acum câteva zile.
 Vizualizări articol: 3186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Noi reclamaţii privind ţepe cu termopane, împotriva omului de afaceri Radu Ivaş, închis acum câteva zile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei