Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Şanţuri şi ploi

Străzi din Suceava, transformate în mlaştini de lucrările de apă şi canalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroase străzi din municipiul Suceava au devenit coşmarul zilnic al celor care locuiesc acolo, întrucât, pentru a ajunge acasă ori pentru a merge la cumpărături sau la serviciu, au de trecut prin adevărate mlaştini, în care picioarele ţi se înfundă până la glezne.

Astfel de situaţii se întâlnesc pe mai multe străzi din municipiul Suceava, în special din cartierul Iţcani, unde drumurile de pământ au fost răscolite de lucrările de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, iar ploile din ultima perioadă le-au făcut cu totul impracticabile.

Străzi precum Stadionului, Depoului, Constantin Moraru ori Decebal, acoperite de un strat gros de noroi, au devenit chinul zilnic al celor care stau acolo şi zi de zi se afundă în clisa creată, răzbătând cu greu. Chiar şi cei care circulă cu maşinile pe acolo îşi blestemă ghinionul, pentru că roţile vehiculelor se afundă în stratul gros de noroi, mai-mai să rămână blocaţi în stradă.

„Strada a devenit impracticabilă, mai ales dacă nu deţii un automobil. Să nu uităm că există bătrâni şi copii care nu pot face un pas fără a se murdări de noroi. Mi se pare o nesimţire groaznică”, a declarat Vlad Mateiov, unul dintre locuitorii străzii Stadionului, care pare mai degrabă desprinsă dintr-un peisaj din zona vulcanilor noroioşi, decât o stradă din municipiul reşedinţă de judeţ.

De cealaltă parte, constructorul, adică firma Pfeiffer, care execută lucrările de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, spune că nu avea cum să evite asemenea situaţii neplăcute.

„Străzile de acolo sunt foarte înguste şi de pământ. Când intri cu utilajele şi sapi şanţuri, gropi pentru cămine şi noi şanţuri, pentru racorduri, ai răscolit întreaga stradă, nu mai rămâne nimic neatins, pe unde să circule oamenii.Ploaia ne-a afectat şi pe noi, pentru că ne-a blocat o parte din lucrări pe străzile de pământ. Nu avem cum pune zilnic balast acolo, ca după aceea tot noi să-l săpăm şi iar să punem şi iar să-l săpăm. Cum terminăm lucrarea, refacem şi strada, cu balast”, a precizat dirigintele de şantier al firmei Pfeiffer, Mihai Roşca, care a dat asigurări că până vineri va fi pus balast pe toate străzile greu circulabile.

Nemulţumiri vizavi de refacerea străzilor după lucrări sunt şi pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, pe care s-a pus un strat de balast, dar nu suficient.

„Au rămas cămine descoperite, bucăţi din drum neacoperite de balast, iar în zonă nu se mai lucrează de ceva vreme. Dacă au terminat treaba, de ce nu au refăcut strada aşa cum trebuie? Trec maşinile prin bălţile rămase în urma lor şi ne stropesc casele”, se revoltă unul dintre locuitorii străzii respective, Gheorghe Curelciuc.

Situaţii asemănătoare sunt pe zeci de alte străzi pe care s-a intervenit în cadrul programului POS Mediu de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava, ploile abundente din ultima vreme înrăutăţind situaţia ori scoţând în evidenţă unele „hibe” ale lucrărilor de refacere executate de constructori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzi din Suceava, transformate în mlaştini de lucrările de apă şi canalizare.
 Vizualizări articol: 2050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Străzi din Suceava, transformate în mlaştini de lucrările de apă şi canalizare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei