Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lege inaplicabilă

Caii confiscaţi de la hoţii de lemne, restituiţi unuia dintre suspecţi pentru că nu au unde să fie ţinuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi cai confiscaţi luni dimineaţă după o acţiune de prindere în flagrant a şase indivizi care tăiau copaci pe raza comunei Valea Moldovei s-au întors la proprietar, nimeni altul decât unul dintre suspecţii prinşi în flagrant la faţa locului. Deşi, după lege, caii au fost confiscaţi, odată cu bunurile folosite la săvârşirea infracţiunii, în realitate cabalinele s-au întors la proprietar, în baza unui proces-verbal prin care suspectul de furt le va întreţine până când instanţa se va pronunţa definitiv în această cauză de furt şi va stabili şi ce se va întâmpla cu animalele folosite la comiterea presupusei infracţiuni.

Luni dimineaţă, în jurul orei 5.00, un echipaj al Jandarmeriei Suceava a surprins în flagrant şase bărbaţi care tăiaseră şapte arbori specia molid. Cei şase au luat-o la fugă, s-au tras trei focuri de armă de avertisment, jandarmii reuşind să-i prindă şi să-i imobilizeze pe doi dintre fugari, ambii din comuna Slatina. De la faţa locului au fost ridicate un topor, hamuri, ştreanguri şi alte instrumente pentru tăierea şi transportarea butucilor şi cei doi cai folosiţi pentru transportarea buştenilor.

În mod normal, fiecare administraţie locală ar trebui să deţină un spaţiu pentru situaţii de acest gen, unde să poată fi aduse animalele ridicate în vederea confiscării. În realitate aceste spaţii nu există, şi nu doar în comune, cum este Valea Moldovei, ci şi în localităţile mari. În aceste condiţii, cei doi cai i-au fost predaţi lui Liviu Neamţu, unul dintre tinerii prinşi în flagrant la faţa locului, care este cercetat pentru furtul de arbori. 

Mai trebuie spus că situaţia de la Valea Moldovei nu este o noutate, ci mai degrabă o practică. Inclusiv în cazul unor cai ridicaţi pentru că erau maltrataţi nu s-au găsit spaţii pentru cazare, apelându-se la iubitorii de animale şi la asociaţiile de protecţie a animalelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caii confiscaţi de la hoţii de lemne, restituiţi unuia dintre suspecţi pentru că nu au unde să fie ţinuţi.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caii confiscaţi de la hoţii de lemne, restituiţi unuia dintre suspecţi pentru că nu au unde să fie ţinuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei