Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adolescent imobilizat în scaun cu rotile

Are nevoie de aproape 2.000 de euro pentru o intervenţie chirurgicală, la o clinică din Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din satul Ciomârtan, comuna Zamostea, suferă de paralizie cerebrală - diplegie spastică, retard neuropsihomotor, diagnostic care îl macină de când s-a născut, şi are nevoie urgent de aproape 2.000 de euro pentru o intervenţie chirurgicală, la o clinică din Chişinău.

Ar fi a doua intervenţie la această clinică pentru Claudiu Marian Ungureanu, care anul trecut, cu ajutorul cititorilor Monitorului de Suceava, care i-au cunoscut povestea tristă de viaţă din paginile ziarului, l-au ajutat să ajungă pe mâna doctorilor din Republica Moldova. Pentru că deja se văd progresele, tânărul este programat în luna mai pentru a doua intervenţie chirurgicală, la recomandarea medicilor. Din păcate, părinţii băiatului se află din nou în imposibilitatea de a suporta cheltuielile operaţiei singuri, fără ajutorul oamenilor cu suflet.

 

“Dacă nu avem bani pentru Chişinău, nu are rost să dăm bani pe analize”

Mama adolescentului, Cristina Ungureanu, ne-a spus că fiul ei are o a doua şansă, însă ei sunt prea săraci pentru a-l ajuta. „Claudiu speră să facă primii paşi după ce va trece prin al doilea tratament chirurgical, la o clinică din Chişinău, procedeu care se numeşte miofibrotomie subcutanată pe etape, însă nu suntem siguri că vom avea banii necesari până în luna mai. Claudiu trebuie să facă şi aici, în ţară, nişte investigaţii, pentru a fi pregătit de operaţie. Şi acestea sunt costisitoare. Dacă nu avem bani pentru Chişinău, nu are rost să dăm bani pe analize, pentru că oricum le facem degeaba. Şi, astfel, ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă. Costul intervenţiei chirurgicale se ridică la 1.850 de euro, bani pe care încercăm să-i adunăm cu ajutorul oamenilor de bine, care ne înţeleg suferinţa. Dacă nu adunăm aceşti bani, fiul nostru ratează şansa operaţiei”, ne-a povestit mama băiatului.

 

Pentru Claudiu, părinţii s-au mutat la Siret, unde locuiesc în chirie

În ultimii ani, Claudiu a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, cum ar fi cele de alungire de tendoane, şi a făcut sute de ore de recuperare cu kinetoterapeuţi. Toate aceste eforturi au făcut ca boala lui Claudiu să nu se agraveze, însă nu au reuşit să îl facă pe tânăr să facă primii paşi singur. Familia îi este mereu alături.

Părinţii, Cristina şi Constantin Ungureanu, ne-au spus că visează cu ochii deschişi la momentul în care Claudiu va face primii paşi. „Nu vreau să cred că fiul nostru nu va putea merge în picioare. Eu visez că până la 20 de ani el va putea face câţiva paşi. Noi sperăm. Claudiu a făcut învăţământ la domiciliu, şase clase, dar, din lipsă de personal didactic, a întrerupt şcoala. Are şi multe momente de cădere, când nu mai speră la nimic bun, dar noi suntem alături de el şi îl încurajăm mereu”, ne-a povestit Cristina Ungureanu.

Petru ca muşchii să nu i se atrofieze, pentru ca boala să nu degenereze, Claudiu trebuie să aibă o voinţă de fier, să facă multă kinetoterapie, să spere în fiecare clipă că într-o zi va putea merge neînsoţit.

Pentru ca adolescentul să poată face mai des recuperare cu un specialist, cu un kinetoterapeut, familia Ungureanu a hotărât, la sfârşitul anului 2012, să se mute la Siret, unde funcţionează o Echipă mobilă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

Ajutaţi-l pe Claudiu Marian să poată face operaţia la Chişinău

Veniturile familiei Ungureanu se compun din salariul tatălui, de aproximativ 700 de lei, salariul mamei, ca însoţitor pentru Claudiu Marian, în valoare de 530 de lei, alocaţia complementară a băiatului, 84 de lei, şi o indemnizaţie de 91 de lei. Cei care vor să-l ajute pe Claudiu să ajungă la Chişinău, pentru operaţie, pot să depună orice sumă de bani în contul în lei deschis la Banca Transilvania: RO70BTRL03401201739521XX (pe numele Cristina Ungureanu, mama lui Claudiu, telefon: 0742 641 497).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Are nevoie de aproape 2.000 de euro pentru o intervenţie chirurgicală, la o clinică din Chişinău.
 Vizualizări articol: 2165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Are nevoie de aproape 2.000 de euro pentru o intervenţie chirurgicală, la o clinică din Chişinău5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei