Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După eliminarea vizelor

Moldovenii sunt aşteptaţi în număr mare ca turişti în Suceava, de administrația judeţeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava a fost prezent în perioada 10-13 aprilie a.c. la Târgul Internaţional de Hotelărie, Turism şi Agrement de la Chişinău, aflat la a 19-a ediţie. Directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Suceava, Dănuţ Burgheaua, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că operatorii din turism din zona noastră au fost foarte bine reprezentaţi şi că Suceava poate atrage turişti din Republica Moldova îndeosebi pe segmentul de turism balnear. „Fac apel la operatori să promoveze acest gen de turism şi să nu se mai bazeze pe subvenţiile de la stat, venite prin Casa de Pensii. Este nevoie să depună şi ei eforturi şi să cheltuie bani, dacă vor să aibă turişti”, a spus Burgheaua, care a subliniat străduinţa Primăriei Cacica în acest sens. Deşi nu se compară cu Vatra Dornei, ca potenţial, Cacica reuşeşte să fie extrem de prezentă în ofertele turistice şi să aibă un număr mare de vizitatori. Directorul CNIPT a mai spus că la târgul  de la Chişinău au fost prezentate şi pachetele de servicii turistice pentru „Paştele în Bucovina”.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prezent la conferinţa de presă, a arătat că, în opinia sa, eliminarea vizelor pentru cetăţenii din Republica Moldova, din data de 28 aprilie a.c., va duce la creşterea numărului de turişti moldoveni care ne vor vizita judeţul, atraşi de istoria comună din timpul domnitorului Ştefan cel Mare şi de mănăstirile din Bucovina.

 

Destinaţia preferată de moldoveni pentru vacanţă este Bulgaria, potrivit presei moldoveneşti

Potrivit preşedintelui Nechifor, anul trecut, la nivelul întregii ţări, numărul moldovenilor care au venit ca turişti a fost de 40.000. Judeţul Suceava înregistrează anual circa 250.000 de turişti, dar din păcate media sejurului este de doar 2,1 nopţi/turist. „Dacă moldovenii vor veni fără vize cred că cifra va creşte, mai ales că între noi şi Republica Moldova nu este barieră lingvistică”, a declarat Nechifor.

Potrivit presei moldoveneşti, principalele destinaţii de vacanţă pentru moldoveni sunt Bulgaria, România şi Turcia. Ziariştii moldoveni scriu că la târgul de turism de la Chişinău cea mai solicitată destinaţie din anul acesta pentru moldoveni a fost Bulgaria, datorită preţului mai accesibil decât în Turcia, distanţei nu foarte mari şi numeroaselor opţiuni pentru copii. Aceeaşi sursă afirmă că mult contează şi limba, la majoritatea hotelurilor şi pensiunilor din Bulgaria personalul vorbind şi româneşte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moldovenii sunt aşteptaţi în număr mare ca turişti în Suceava, de administrația judeţeană.
 Vizualizări articol: 1336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Moldovenii sunt aşteptaţi în număr mare ca turişti în Suceava, de administrația judeţeană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei