Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agent sancționat

Polițist de frontieră lăsat fără permis după ce a tamponat o maşină pe care o urmărea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent de poliţie de frontieră din Brodina a fost lăsat fără permis de conducere timp de 60 de zile după ce a încercat să oprească un şofer în trafic. S-a întâmplat luni seară, în jurul orei 21.30, la Vicovu de Sus.

Din informaţiile pe care le avem, agentul, Daniel Simota, aflat la volanul unei autospeciale a Poliţiei de Frontieră, cu număr al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), a urmărit un Ford Trazit condus de un vicovean care a refuzat să se oprească pentru control. Poliţistul de frontieră a ajuns din urmă Fordul şi l-a lovit din lateral. În urma impactului ambele maşini au fost avariate, fără a se înregistra victime.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au tratat evenimentul ca pe un accident, ca pe o tamponare, mai exact. În aceste condiţii, agentul Poliţiei de Frontieră a fost amendat şi sancţionat cu suspendarea dreptului de a conduce timp de 60 de zile, pentru nepăstrarea distanţei laterale în mers.

De menţionat că în Fordul urmărit de poliţistul de frontieră nu au fost găsite mărfuri de contrabandă.

Cazul de luni seară poate fi catalogat ca cel puţin ieşit din comun, practic un poliţist de frontieră fiind sancţionat de colegii săi de la Poliţia Rutieră, asta deşi s-ar fi aflat în misiune. Sau, cu alte cuvinte, poliţiştii nu au considerat că agentul se afla în misiune de serviciu şi de aceea l-au sancţionat pentru accidentul rutier fără victime. Automat apar semne de întrebare referitoare la cum au tratat aceste eveniment cele două structuri.

Comisarul șef Ilie Poroch Serițan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, a precizat că față de agent s-a declanșat procedura de cercetare prealabilă cu privire la accidentul în care a fost implicat, pentru a se stabili dacă și-a îndeplinit legal atribuțiile de serviciu.

Incidentul de luni seară vine după ce în ultimele două săptămâni poliţiştii de frontieră au mai fost implicaţi în două evenimente care s-au transformat în scandaluri în care sunt acuzaţi de abuzuri. Într-un caz, un tânăr din Vicovu de Jos a reclamat că a fost lovit de un poliţist de frontieră care făcea parte dintr-un echipaj care l-a oprit pentru control, după care un alt echipaj a fost angrenat în urmărirea unei maşini după care a tras 12 focuri de armă. În toate cazurile amintite, în maşinile suspecte nu au fost găsite mărfuri de contrabandă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițist de frontieră lăsat fără permis după ce a tamponat o maşină pe care o urmărea.
 Vizualizări articol: 3352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Polițist de frontieră lăsat fără permis după ce a tamponat o maşină pe care o urmărea3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo curcani trimis de
(16 apr 2014, 11:45:57
simt ca traiesc in anii 90 dupa revolutie cand la televizor vedeam filme cu cowboy in texas.. iar seful vostru va felicita ca trageti 12 cartuse dupa un fugar pe care nu reusiti sa.l prindeti
1.1  RE: Bravo curcani trimis de
(16 apr 2014, 11:47:41
din care nimereste cabina unui tir aflat in stationare , bateti un tanar nevinovat la radauti iar acum loviti masini in trafic.. sper din tot sufletul unu mai nebun sa va faca bucata.. si sa infundati beciu .. promit ca va fac cadou niste vaselina..aa si la sefu vostru desi nu e craciunul
2.   Respect trimis de
(17 apr 2014, 12:34:50
Multi comenteaza in necunostinta de cauza. Nu m ar mira ca de fapt cel care nu a oprit la semnal, sa fi intrat de fapt in masina politiei. Am asistat mai demult la un comentariu al unor amici care afirmau ca amici de ai lor contrabandisti, abia asteapta sa scoata de pe drum o masina de-a politiei de fr cu tot ce ar putea insemna asta(victime , pagube materiale,familii indurerate etc) Din pacate la noi politia, si bag seama ca pol de fr cu atat mai mult nu este respctata. Cum sa nu opresti la semnalul politiei in alte state cum ar fi germania,sua etc? Te fac aia ciur, nu conteaza ca nu ai comis o infractiune. In concluzie ar fi bine sa ne respectam cu totii obligatiile fata de societate si institutiile ei si mai apoi sa comentam. Iar dvs stimata redactie va rog sa fiti impartiali si opiniile dvs personale sa le expuneti in cercul de prieteni,nu in nasul cititorilor care va cumpara ziarul. Un jurnalist adevarat expune fapte reale,povesti adevarate, nu povesti distorsionate!
3.   Muuuu! trimis de
(19 apr 2014, 14:02:55
Ce cornut !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei