Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilegal

Doi crescători de oi, amendați pentru că au vândut miei fără crotalii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi crescători de oi din comuna Pătrăuţi şi persoana care a cumpărat miei de la aceştia s-au ales cu amenzi după ce s-a constatat că primii au vândut animale care nu erau crotaliate, iar al treilea a achiziţionat şi transportat ilegal cei 130 de miei. 

Neregulile au ieşit la iveală săptămâna trecută, pe 9 aprilie, în cadrul unei acţiuni de control organizate de poliţia rutieră. Un echipaj de control care se afla pe E 85, între Pătrăuţi şi Suceava, a tras pe dreapta la un moment dat o autoutilitară în care erau transportaţi 130 de miei vii. Şoferul, un tânăr în vârstă de 25 de ani din judeţul Vrancea, nu avea documente de provenienţă a animalelor şi a declarat că le-a achiziţionat din comuna Pătrăuţi, de la doi crescători. Imediat au fost sesizaţi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, care au demarat o anchetă pe linia lor de muncă. 

Doctorul Vasile Semeniuc, purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava, a precizat că în urma identificării celor doi proprietari s-au constatat nereguli grave, de la un capăt la altul.

„Toţi cei 130 de miei au fost returnaţi proprietarilor, iar un medic veterinar a crotaliat şi a introdus în baza de dateanimalele. Cei doi crescători au fost amendaţi fiecare cu câte 600 de lei pentru că au comercializat miei care nu aveau cum fi identificaţi. De asemenea, persoana care transporta mieii a fost amendată cu 720 de lei pentru că autoutilitara nu era autorizată pentru transportul animalelor”, a declarat doctorul Vasile Semeniuc.

Acesta a precizat că acţiunile de acest gen sunt intensificate în această săptămână pentru a fi evitat pe cât posibil comerţul neautorizat cu miei, comerţ care poate însemna risc ridicat pentru consumatori. Acţiunile de control sunt axate pe târgurile de animale, însă, în colaborare cu poliţia, se fac şi verificări în trafic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi crescători de oi, amendați pentru că au vândut miei fără crotalii.
 Vizualizări articol: 2166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Doi crescători de oi, amendați pentru că au vândut miei fără crotalii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aha adica... trimis de
(17 apr 2014, 00:19:48
adica ordinarii astia de veterinari se tem pt sanatatea mea ,a cetateanului si le'au dat amenzi la ciobani si soferi,aha...dar la cei din carrefour sau di kaufland cie ii mai controleaza ca ne vand tot rahatul de carne...rusineeeeeee

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei