Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2014 - Anul XIX, nr. 52 (5561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disconfort necesar

Restricţii de circulaţie pe 23 de străzi din Suceava, afectate de lucrările de apă şi canalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava vor afecta în perioada următoare traficul rutier şi pietonal de pe 23 de străzi: Constantin Moraru, Pictor Romeo Calancea, Socului, Frasinului, Decebal, Dragomirna, Zamca, Mihail Sadoveanu, Lascăr Lutia, Petru Rareş, Ioan Păun Pincio, Aurel Vlaicu, Depoului, Alexandru Voievidca, Lipoveni, Izvoarele Cetăţii, Petru Comărnescu, Şipotului, Şeptilici, Mihail Kogălniceanu, Tăbăcarilor, Micşunelelor şi Stadionului. Restricţiile de circulaţie sunt anunţate pentru perioada 04 martie – 30 aprilie 2014.

Edilul municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat ieri că, în cadrul proiectului de POS Mediu, s-au eliberat avize de săpături pentru 101 străzi, din care doar 20 au fost terminate şi predate.

„Mai sunt 81 de străzi pe care se lucrează sau se va lucra. Sunt o serie de străzi pe care vor fi restricţii de circulaţie în această perioadă. Cetăţenii au motive să fie nemulţumiţi, dar în majoritatea zonelor se aduce în premieră apa şi canalizarea. Este clar că există un disconfort, dar şi cetăţenii trebuie să înţeleagă că este un proiect în interes public. Şi acasă, când o renovezi, este un disconfort. Multe străzi sunt de pământ, ni se solicită asfaltarea lor, dar nu putem face acest lucru până când nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canalizare”, a explicat primarul Sucevei.

Acesta s-a arătat surprins de faptul că nici bine nu au început lucrările de apă şi canalizare, că au şi apărut foarte multe reclamaţii de la cetăţeni.

„În mare parte sunt justificate, mai ales acolo unde sunt străzi de pământ. Noi vom face tot ce putem să-i <scoatem> pe constructori de pe aceste străzi, dar nu să-i forţăm, să nu mai facă o treabă de calitate. Eu mă angajez în faţa cetăţenilor că fac tot ce pot pentru ca aceşti constructori să îşi facă treaba cât mai repede şi cât mai bine, dar aştept înţelegere şi din partea cetăţenilor, pentru că nu putem fi absurzi – au început lucrările luni, iar marţi deja au venit şi au protestat la primărie, că sunt nemulţumiţi de cum se lucrează. Trebuie să dăm posibilitatea constructorilor să lucreze”, a adăugat Ion Lungu, care, săptămâna aceasta, a ţinut deja un comandament de gestionare a lucrărilor din proiectul de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare.

Majoritatea străzilor pe care se lucrează sunt din cartierul Iţcani, dar o parte sunt şi din zona centrală a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restricţii de circulaţie pe 23 de străzi din Suceava, afectate de lucrările de apă şi canalizare.
 Vizualizări articol: 1477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restricţii de circulaţie pe 23 de străzi din Suceava, afectate de lucrările de apă şi canalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei