Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2014 - Anul XIX, nr. 52 (5561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Dans” cu procurorul

Lăsat în libertate pentru tâlhărie, arestat pentru că a dansat la discotecă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Suceava a decis ieri arestarea preventivă a  unui tânăr din Hancea, comuna Vereşti, care, deşi avea obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, fiind cercetat penal într-un dosar de tâlhărie, s-a dus la discotecă într-o altă comună.

Mihai Alexandru Aursulesei (20 ani) a fost reţinut pentru 24 de ore pe data de 4 februarie a.c., fiind acuzat că, împreună cu alt individ, a tâlhărit un bătrân în vârstă de 77 de ani, din Vereşti.

Fapta s-a petrecut în după-amiaza zilei de 21 ianuarie a.c.. Victima a auzit bătăi în geamul casei sale, iar când a ieşit afară să vadă ce se întâmplă, un individ necunoscut s-a furişat în locuinţă. Când septuagenarul s-a întors în casă, necunoscutul l-a atacat şi i-a pulverizat un jet de spray iritant-lacrimogen în faţă, după care i-a luat  portofelul, în care avea suma de 400 de lei şi mai multe documente, şi a fugit.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că au fost doi autori, unul care a bătut în geam şi a distras atenția victimei, iar celălalt care a intrat în casă. Acesta din urmă, susţin anchetatorii, a fost identificat în persoana lui Mihai Alexandru Aursulesei, de la care poliţiştii au recuperat portofelul şi documentele victimei, mai puţin cei 400 de lei.

După 24 de ore, procurorul de caz a decis cercetarea în stare de libertate a tânărului de 20 ani, luând faţă de acesta măsura controlului judiciar prin care i s-au stabilit mai multe obligaţii: să se prezinte la Parchet ori la Poliţie de fiecare dată când este chemat ori conform programului de supraveghere, să nu îşi schimbe locuinţa fără să informeze procurorul de caz şi, de asemenea, să nu părăsească localitatea de domiciliu, satul Hancea în cazul său, decât cu încuviințarea anchetatorilor.

 

O pereche de cătuşe, „mărțișor” de la procuror

Deşi i s-a atras atenţia că în cazul încălcării obligațiilor ce i-au fost stabilite de către procuror va fi arestat preventiv, Mihai Alexandru Aursulesei a ignorat avertismentul oamenilor legii.

Pe 1 martie, se arată în documentele înaintate instanţei de judecată, tânărul de 20 ani s-a dus la băut într-un bar din apropierea gării Vereşti, iar de aici, împreună cu mai mulți tineri, la o discotecă din Udeşti, întorcându-se acasă abia spre dimineață.

Chemat din nou la audieri, Aursulesei şi-a recunoscut vina, susținând că nu s-a gândit la consecinţe, întrucât era sub influenţa băuturilor alcoolice.

La cererea procurorului de caz, judecătorii au decis ieri înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea de arestare preventivă.

Mihai Alexandru Aursulesei a făcut contestaţie împotriva deciziei Judecătoriei şi doar în cazul respingerii acţiunii sale va ajunge în celula ce i-a fost pregătită de procurori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăsat în libertate pentru tâlhărie, arestat pentru că a dansat la discotecă.
 Vizualizări articol: 2295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lăsat în libertate pentru tâlhărie, arestat pentru că a dansat la discotecă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei