Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2014 - Anul XIX, nr. 52 (5561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate slabe

Aproape jumătate dintre elevii suceveni au luat note sub 5 la simularea evaluării naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a făcut publice rezultatele simulărilor evaluării naţionale, testări susţinute în perioada 18-20 februarie, pentru a monitoriza stadiul de pregătire al elevilor de clasa a VIII-a.

Potrivit datelor înaintate de MEN, 55,3% dintre elevii suceveni au luat notă peste 5 la simulare, judeţul nostru situându-se pe locul 6 la nivel naţional în ceea ce priveşte procentul notelor peste 5, după Bucureşti, Brăila, Cluj, Galaţi şi Alba.

La disciplina limba şi literatura română, 74% dintre elevi au luat note de trecere (poziţia a treia la nivel naţional). Note mediocre s-au înregistrat la disciplina matematică, unde 37,8% au luat note mai mici de 5 (locul 4 la nivel naţional).

Aproape 8.000 de elevi suceveni au participat la simulare, lucrările acestora fiind corectate în 11 centre de evaluare.

Simulările au fost organizate pentru a-i familiariza pe elevi cu rigorile unui examen, dar şi pentru a îmbunătăţi rezultatele de la examenele de la finalul studiilor gimnaziale. Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava va prezenta o situaţie detaliată a rezultatelor obţinute de şcolile din judeţ vineri, 7 martie.

 

MEN a dispus implementarea unor măsuri de corectare a neajunsurilor înregistrate

La nivel naţional, 48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii peste 5 la examenele din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a, respectiv 66,95% la limba română şi doar 30,4% la matematică. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi - 34,18%, Caraş-Severin - 36,28% şi Dolj -37,95%.

Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate în fiecare judeţ. Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci, li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte. Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate. Totodată, se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară.

Evaluarea naţională din acest an se va desfăşura în intervalul 23-25 iunie, rezultatele urmând a fi publicate în data de 27 iunie.

 

Rezultate slabe şi la simularea de anul trecut

Rezultate slabe s-au obţinut şi la probele de simulare a examenului de evaluare naţională susţinute anul trecut, în luna martie, în unităţile şcolare cu învăţământ gimnazial din judeţul Suceava.

La matematică, 56% dintre cei examinaţi au luat note mai mici de 5. Pentru proba de limbă şi literatura română, 36,15% dintre elevi au obţinut note sub 5.

19 elevi din judeţ au fost notaţi cu calificativul maxim. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre elevii suceveni au luat note sub 5 la simularea evaluării naţionale.
 Vizualizări articol: 2311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Aproape jumătate dintre elevii suceveni au luat note sub 5 la simularea evaluării naţionale4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clanta mica. trimis de
( 6 mar 2014, 11:15:25
Cadrele din invatamant sa faca greva pentru ca n-au 'materie prima' de calitate.
2.   EI SUNT VIITORUL! trimis de
( 6 mar 2014, 14:37:14
TRAIASCA DEGENERATIILE URMATOARE!!!TRAIASCA PUIUL MAMEI MICUTUL CACA-AUR!!
3.   DEGENERATIA URMATOARE trimis de
( 6 mar 2014, 14:44:02
TRAIASCA DEGENERATIILE URMATOARE!!!TRAIASCA VIITORUL ROMANIEI!!!TRAIASCA PUIUL MAMEI ,MICUTUL CACA-AUR!!

4.   DEGENERATIA URMATOARE trimis de
( 6 mar 2014, 14:56:42
nu-i adevaratDEGENERATIILE URMATOARE SUNT FOARTE INTERESATE DE CULTURA(CEA DE CANABIS,MARIHUANA ,ETNOBOTANICE).ISI PERFECTIONEAZA CONTINUU,ZI DAR MAI ALES NOAPTE INTERESUL PENTRU STUDIU IN LOCURI CA OSCAR WILDE,LA BIBLIOTECA SI ALTE HULUBARII!EI SUNT PAPUSOIESII DE AZI ,BUCOVINENII DE MAINE.SUNT INTERESATI DE ANATOMIE APLICATA INCA DE PRIN CLASA A 6-A ,FETELE PREGATINDUSE TEMEINIC,LA INCEPUT CU AJUTORUL NETULUI, IN A FI FEMEILE EXPERIMENTATE DE MAINE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei