Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2014 - Anul XIX, nr. 52 (5561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Toţi pentru curăţenia oraşului”

Lungu va participa la măturatul străzilor Sucevei, pentru al zecelea an consecutiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La fel ca şi anii trecuţi, şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, se va implica personal în programul de curăţenie de primăvară, intitulat „Toţi pentru curăţenia oraşului”.

„Voi participa la curăţenie, pentru al zecelea an consecutiv, din dorinţa de a da un semnal de responsabilitate civică, pentru că nu este o ruşine să pui mâna pe mătură să faci curat în oraş sau în faţa blocului”, a declarat Lungu, care spune că şi alţi lideri politici sunt aşteptaţi la măturatul străzilor, dacă binevoiesc, aşa cum au făcut în campania electorală.

„Ne dorim ca până la sărbătorile de Paşti să avem un oraş curat”, a spus primarul, care a precizat că în ultima săptămână, înainte de sfintele sărbători, se va face curăţenie în special în zona unităţilor de cult.

În paralel cu acţiunea de curăţenie se va desfăşura şi o campanie de plantare de arbuşti şi copăcei pe spaţiile verzi din oraş, dar sub directa îndrumare a celor de la Direcţia Domeniului Public.

„Din informaţiile primite, în alţi ani am dat materialul săditor la asociaţii şi în loc să fie plantat, a fost valorificat”, a spus Lungu.

În campania de curăţenie a oraşului vor fi implicate şi asociaţiile de proprietari, iar în unele zone, şi unităţile de învăţământ care doresc să participe cu voluntari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu va participa la măturatul străzilor Sucevei, pentru al zecelea an consecutiv.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Lungu va participa la măturatul străzilor Sucevei, pentru al zecelea an consecutiv2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule? trimis de
( 6 mar 2014, 11:14:45
am o rugaminte curata orasul si de toate extinderile ,de cabinete medicale, farmacii, saloane de coafura, si birouri de avocati, si turism de pe arterele principale ale municipiului ,ca mie i=mi da impresia de un oras talcioc. (aici ati contribuit dv. impreuna cu cei de la serviciu de urbanism)
2.   Curatenie permanenta trimis de
( 6 mar 2014, 12:11:26
Din moment ce noi platim tot anul firmei Rosal sa faca curatenie nu exista notiunea de "Curatenie de primavara".Notiunea este de "CURATENIE PERMANENTA."Si nu ne dorim ca pana de Paste sa avem un oras curat.Dorim ca tot timpul sa avem un oras curat.Si domnul Lungu pentru al zecelea an consecutiv nu va participa la curatenie ci va lua matura in mana si va da matura 5 minute pentru presa .Dupa care va merge in birou si in urma lui orasul va ramane la fel de murdar si mizerabil ca o cocina de porci.
3.   Rusine trimis de
( 6 mar 2014, 12:34:52
Rusine infectule! Totul e o mascarada ieftina! Cu tine ar trebui sa inceapa curatenia de Paste, prelipcean jegos!
4.   Populism de joasa speta trimis de
( 6 mar 2014, 12:36:07
Nu a cerut nimeni niciodata conducatorilor destinelor orasului sau judetului sa iasa la maturat sau sa toarne plombe de asfalt.Ei trebuie sa faca licitatii corecte,sa aleaga firme serioase si sa urmareasca secunda de secunda ce presteaza aceste firme si pe ce bani.A iesi la oha sa dai doua minute cu matura este hilar.
2012 -Liderii USL Suceava, Alexandru Băişanu şi Cătălin Nechifor, au dat, astăzi, cu mătura în cartierul Tinereţii. Cei doi au mers în Burdujeni ştiind că primarul PDL al Sucevei, Ion Lungu, se va afla acolo în cadrul campaniei de ecologizare a municipiului.

5.   Pacat ca nu luati exemplul ungurilor! trimis de
( 6 mar 2014, 14:32:17
Noroc de comunisti ca au lasat, asa in batjocura, citeva puncte de verdeata in tot orasul, pe care voi, democratii, fara rusine, le-ati ciuntit si pe astea pentru o caruta de bani. Acum suntem in situatia ca la doua trei banci si un petic de verdeata sa ne alintam ca avem parcuri.
Este absurd, pentru un oraş înconjurat de dealuri şi verdeaţă, să fie lipsit aproape cu desăvârşire de spaţii verzi!

În spaţiul de la Cartodrom trebuia să se construiască un parc de distracţii şi zonă de agrement pentru suceveni şi mai ales pentru copii. Dar s-au construit vilute si blocuri, asa este!?
Se stie ca persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de betoane. Persoanele care locuiesc aproape de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli de inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.
La noi pentru ca lipseste cultura si civilizatia, luam in deridere tocmai lucrurile elementare pentru cei cu educatie.
5.1  RE: Pacat ca nu luati exemplul ungurilor! trimis de
( 6 mar 2014, 14:39:07
Legislaţia în vigoare nu este suficient de clară în a defini termenul de spaţiu verde, la ei, conducatorii, este absolut legal să se admită efectuarea unor investiţii pe terenurile aflate în paragină. În concluzie, nu trebuie să mai fim surprinşi dacă unica oază de verdeaţă din faţa blocului, ce nu figurează ca parc de recreere, să fie înlocuită, peste noapte, cu o construcţie din beton. În municipiul Suceava sunt amenajate doar cîteva miniparcuri situate ici si colo!
6.   O mizerie de primar...o mizerie de oras !!! trimis de
( 6 mar 2014, 14:38:10
Asa primar, asa oras...o data pe an se face curatenie ( cica ) cand se incearca a se matura zecile de tone de piatra si nisip aruncate cu lopata timp de 6 luni. Un oras mocirlos ca Suceava nu exista, un oras in care se fac lucrari si se scoate gardul verde fara a se replanta la loc, nu exista in alta parte, un oras atat de gri, un oras in care parcurile si spatiile verzi arata groaznic, nu exista in toata tara asta. Suceava este orasul cu parcarile ( cate sunt ele ) de pamant si balast, constructii "agatate" de toate blocurile fara a se respecta un plan urbanistic, cu rahat de caine pe toate trotuarele si spatiile verzi, orasul in care arborii se toaleteaza fara a se respecta normele ( se taie crengile verzi daca ii umbresc unei babe balconul, etc )...
Cum poate penibilul asta sa mearga prin oras si sa nu sesizeze faptul ca orasul asta este TERMINAT, din toate punctele de vedere?

6.1  RE: O mizerie de primar...o mizerie de oras !!! trimis de
( 6 mar 2014, 14:41:45
Proiect nebunesc în Olanda. Pentru că natura nu a fost prea darnică la capitolul forme de relief, in Olanda se construieşte un munte impadurit de 2.000 de metri altitudine iar la noi se demoleaza parcuri si ultimul petic de verdeata ....
Ne luati si dreptul la viata pentru un pumn de euro.

S-a ajuns la o culme a urbanismului: spaţiile verzi din zona centrală era mai bine sa fie transformate în parcări?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei