Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Investiţii de trei milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni suceveni au aprobat în şedinţa de ieri achiziţionarea unor echipamente pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. Potrivit acestei decizii,  aeroportul sucevean va fi dotat cu o autospecială pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, în valoare de 2,5 milioane de lei, o autoscară pentru pasageri, de 400.000 de lei, şi utilaje CARGO în valoare de 100.000 de lei. Banii pentru aceste achiziţii vor fi asiguraţi dintr-un credit de 14 milioane de lei pe care Consiliul Judeţean Suceava urmează să-l contracteze pentru investiţii de interes judeţean. Hotărârea privind aprobarea achiziţiei acestor echipamente este necesară pentru documentaţia de avizare a contractării creditului de către Comisia de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. De precizat că împrumutul de 14 milioane de lei face parte dintr-o finanţare rambursabilă totală de 20 de milioane de lei, pe o perioadă de 10 ani, diferenţa de şase milioane de lei urmând să fie folosită pentru cofinanţarea proiectului „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS la Regia Autonomă Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava”.

 

Lucrările de spargere a actualei piste a aeroportului au fost finalizate pe jumătate

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat ieri că lucrările în cadrul acestui proiect sunt în grafic, ceea ce demonstrează că decizia de a închide aeroportul în luna ianuarie a acestui an a fost una bună.

„Altfel, dacă mergeam după logica veche trebuia să începem lucrările în luna martie. Iar în acest moment suntem undeva cu indicatorii la 40% pe anumite componente. Şi am speranţa că ne vom încadra în continuare în graficul de lucrări, ba chiar să mergem şi mai repede, pentru că e important să fructificăm fiecare zi pe care o avem la dispoziţie”, a spus Nechifor.

La rândul său, directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţa, a prezentat un stadiu al lucrărilor din cadrul acestui proiect, la o lună de la începerea lor, afirmând că spargerea pistei şi a suprafeţei de mişcare este finalizată în proporţie de 50%. Ioan Măriuţa a adăugat că la demolarea acostamentelor lucrările sunt terminate în proporţie de 48%, dezafectarea fundaţie de balast - 24%, săpăturile masive – 18%, şi decaparea pământului vegetal – 10%.

La Aeroportul „Ştefan cel Mare” se află în derulare un proiect de modernizare în valoare de aproape 105 milioane de lei, fără TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de trei milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Investiţii de trei milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iasi este pe locul I in absorbtia fondurilor EU! trimis de
(18 feb 2014, 13:14:45
Iasul are conducatori inimoasi cu simt patiotic local dezvoltat:
,,Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a vorbit intr-un dialog on-line cu cititorii HotNews.ro despre santierele incepute in oras, anuntind ca in acest an vor incepe si licitatiile pentru reabilitarea termica a blocurilor cu fonduri europene. Nichita a dat detalii despre refacerea centrului orasului, despre cum vor fi inlocuiti teii taiati si realizarea Piatetei Stefan Cel Mare.

Gheorghe Nichita a explicat si stadiul lucrarilor la centura ocolitoare, lucrarile la aeroport, precum si strategia privind cainii maidanezi ori pistele speciale de biciclisti .”
Toate ar fi bune daca am avea si noi la conducere oameni vizionari, daruiti… chiar daca unii nu gasesc nimic bun ce este Bucovina!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei