Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Infractori periculoşi

Cu cagule pe faţă, intrau peste bătrâni în case şi îi tâlhăreau

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni au făcut luni mai multe percheziţii la domiciliile unor indivizi suspectaţi că fac parte dintr-o bandă de hoţi şi tâlhari, indivizi care, în ultimele luni, au jefuit mai mulţi bătrâni, în casele cărora au intrat cu cagule trase pe faţă şi înarmaţi cu cuţite.

Au fost cazuri în care tâlharii le-au pus cuţitul la gât victimelor, bătrâni cu vârste cuprinse între 72 şi 86 de ani.

 

Şase percheziţii, din care cinci la Adâncata şi Siminicea

Luni dimineaţă, nu mai puţin de 30 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi agenţi de la Secţia de Poliţie Adâncata au descins cu mandate de percheziţie la cinci adrese de pe raza comunelor Adâncata şi Siminicea. O altă percheziţie a fost făcută şi în comuna botoşăneană Vlădeni, la domiciliul unui alt suspect în acest dosar.

De această dată, suspecţii au fost cei care s-au trezit în casă cu indivizi mascaţi, care le-au percheziţionat locuinţele şi i-au luat încătuşaţi la audieri la poliţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, fărădelegile comise de suspecţi s-au înregistrat în perioada noiembrie 2013 - februarie 2014.

 

Cine sunt suspecţii

Din datele furnizate de poliţie, au fost vizate de percheziţiile de ieri dimineaţă şase persoane: Vasile Marian (23 de ani), Mihai S. (17 ani), Gheorghe Mistalschi (28 de ani), Florin Stoica (22 de ani), toţi din comuna Adâncata, Gheorghe Ursulean (46 de ani), din Siminicea, şi Daniel Manea (31 de ani), din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani.

„Despre cele şase persoane existau indicii că au fost implicate în săvârşirea mai multor furturi şi tâlhării în zona limitrofă a municipiului Suceava sau că au valorificat bunuri obţinute urmare a săvârşirii infracţiunilor”, explică subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Doi dintre suspecţi, Stoica şi Mistalschi, au mai fost săltaţi de poliţişti în toamna lui 2012, fiind acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare de hoţi de carburant, care în mai puţin de trei luni de zile (iulie-septembrie 2012) au golit rezervoarele a peste 20 de tiruri şi utilaje de mare tonaj, furând în total aproape 7.000 de litri de motorină.

 

I-au pus cuţitul la gât. Bătrânul avea 1.400 de lei într-o Biblie

Prima faptă de tâlhărie comisă de membrii grupării s-a petrecut pe data de 27 noiembrie 2013, victima fiind un bătrân în vârstă de 86 de ani, Dumitru V., din Prelipca, oraşul Salcea.

Tâlharii i-au luat 1.400 de lei. Surse judiciare povestesc că, după lăsarea întunericului, bătrânul a auzit mai multe zgomote în curte şi a ieşit să vadă ce se întâmplă.

Când s-a întors în locuinţă, de sub pat au ieşit doi indivizi mascaţi, care i-au pus cuţitul la gât şi i-au cerut să le dea toţi banii pe care îi are în casă. Octogenarul a scos  o Biblie în care îşi ţinea economiile, cei 1.400 de lei. 

Pe 20 decembrie 2013, a doua tâlhărie. Victima, un bătrân tot de 86 de ani, de data aceasta din satul Grigoreşti, comuna Siminicea. Prin ameninţări şi violenţă, tâlharii i-au luat 600 de lei.

 

Două bătrâne au trăit momente de groază când tâlharii au intrat în casă peste ele

Pe 8 ianuarie a.c., tâlharii au dat o nouă lovitură, la locuinţa unei bătrâne în vârstă de 86 de ani, din comuna Adâncata. Victima, Paraschiva H., locuieşte singură şi are grave probleme de vedere.

„La faţa locului s-a constatat că locuinţa este amplasată la periferia satului Feteşti, comuna Adâncata. În seara de 08.01.2014, ora 18.45, în timp ce bătrâna se afla la domiciliu, două persoane necunoscute au pătruns prin forţarea uşii de acces, care era asigurată cu un foraibăr, în interiorul imobilului, au răvăşit obiectele de mobilier şi au sustras mai multe bunuri şi sume de bani”, arată purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

I-au luat bătrânei banii de pensie, televizorul, telefonul mobil şi alte bunuri.

La începutul acestei luni, scenariul s-a repetat. O bătrână din Salcea, Ana A., a reclamat că pe data de 4 februarie a.c. a fost tâlhărită în propria casă. „Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla la domiciliu, locuind singură, în locuinţa victimei au pătruns două persoane, despre care aceasta nu a putut da relaţii şi care i-au solicitat să le dea sumele de bani pe care le deţine în locuinţă, ulterior sustrăgând dintr-un dulap suma de 400 de lei. După însuşirea sumei de bani, autorii au sustras şi mai multe bunuri mobile ale persoanei vătămate şi au părăsit locul faptei”, mai arată subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 

Acuzaţii grave, o armată de poliţişti şi doar un singur suspect reţinut pentru 24 de ore

În urma celor şase percheziţii, oamenii legii au ridicat mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Poliţiştii anchetatori explică că suspecţii aveau roluri diferite, fie că participau efectiv la comiterea tâlhăriei, fie că se ocupau de comercializarea bunurilor sustrase din casele victimelor.

În ciuda gravelor acuzaţii aduse celor şase suspecţi, ieri seară, purtătorul de cuvânt Ionuţ Epureanu a anunţat că doar unul dintre aceştia a fost reţinut, fiind vorba de Florin Stoica, din Adâncata.

Ceilalţi cinci indivizi au fost lăsaţi să se întoarcă la domiciliile lor, fiind cercetaţi în stare de libertate.

“Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună procedural”, a precizat subcomisarul Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu cagule pe faţă, intrau peste bătrâni în case şi îi tâlhăreau.
 Vizualizări articol: 4135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cu cagule pe faţă, intrau peste bătrâni în case şi îi tâlhăreau5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(18 feb 2014, 13:09:36
felicitari politiei sucevene, tinetio tot asa in speranta ca veti curata tot judetu de gunoie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei