Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Transportul în comun

Abonamentele TPL cu preţ redus pentru elevi, disponibile de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După aproape o lună şi jumătate de la începerea cursurilor într-un nou an calendaristic, elevii şi studenţii din municipiul Suceava pot beneficia din nou de abonamente cu preţ redus la transportul în comun.

Acordarea acestor facilităţi a fost deblocată ieri, în urma unei noi şedinţe extraordinare de Consiliu Local, în care reprezentanţii USL şi cei ai PDL s-au contrat de zor, pe mai multe subiecte, dar, până la urmă, nu au mai amânat luarea unor decizii mult aşteptate de o mulţime de suceveni.

 

Abonamente TPL la 15 lei pentru elevi şi studenţi

Începând de astăzi, la toate ghişeele TPL pot fi solicitate abonamentele speciale pentru elevi, în valoare de 30 de lei, valabile pe toate liniile, timp de o lună de zile. Conform legii, elevii beneficiază de o reducere de 50% a tarifului la transportul local, pe tot parcursul anului calendaristic, încât, pentru ei, costul final al unui abonament TPL este de 15 lei. Singura condiţie este ca solicitanţii să aibă domiciliul în Suceava şi să înveţe într-o şcoală din municipiu.

Discuţii aprinse s-au iscat în privinţa abonamentelor pentru studenţi, consilierii PDL venind cu solicitarea ca în cazul acestora, valoarea abonamentului să fie de 20 de lei şi să se acorde pe durata întregului an calendaristic, nu pe durata anului universitar.

Amendamentul PDL a picat, spre nemulţumirea democrat-liberalilor, care spuneau că prin acest abonament, erau ajutaţi financiar nu doar studenţii, ci şi universitatea, care nu mai avea ce deconta pentru transportul în comun al acestora.

„Conform legii, studenţii au reducere de 50% din valoarea abonamentului, pe care astăzi l-am aprobat la 30 de lei. Practic, ei vor plăti doar 15 lei, la fel ca elevii, diferenţa de 50% fiind acoperită de Ministerul Educaţiei”, a replicat social-democratul Cornel Grosar.

Abonamentele cu preţ special pentru studenţi nu vor fi disponibile decât spre finele săptămânii, pentru că, după cum a precizat directorul TPL, Darie Romaniuc, acestea urmează să fie trimise la tipărit, pentru că până la şedinţa de ieri nu se ştia care va fi valoarea exactă a acestora.

„Joi, sau cel târziu vineri, vom avea şi abonamentele pentru studenţi, pentru a le scoate la vânzare”, a explicat Darie Romaniuc.

 

Gratuitate la transportul în comun pentru olimpici şi bursieri

O altă facilitate la transportul în comun din Suceava, aprobată în şedinţa de ieri, la propunerea consilierilor PDL, este cea de acordare de gratuitate la transport, pe tot parcursul anului calendaristic, pentru elevii şi studenţii unităţilor de învăţământ sucevene care au participat în ultimii trei ani cel puţin o dată la faza naţională/internaţională a unei olimpiade şcolare ori au obţinut în aceeaşi perioadă premii sau menţiuni la faza terminală a unui concurs cu participare internaţională, precum şi pentru beneficiarii unor burse integrale de merit acordate pe baza rezultatelor şcolare.

 

Gratuitate pentru elevii şi studenţii orfani sau cu cerinţe educaţionale speciale

Tot gratis au dreptul să circule şi elevii ori studenţii orfani, dar şi elevii sau studenţii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie socială sau tutelă.

Această facilitate li se acordă pe tot parcursul anului calendaristic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentele TPL cu preţ redus pentru elevi, disponibile de astăzi.
 Vizualizări articol: 2216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Abonamentele TPL cu preţ redus pentru elevi, disponibile de astăzi3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(18 feb 2014, 22:30:58
Dati si la studentii de la master sau nu prea?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei