Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Slujba înmormântării la Mănăstirea Buciumeni

Monahia Adriana Sandu a plecat la ceruri

În ziua de 9 februarie 2014, monahia Adriana Sandu, care a trăit în ultima parte a vieţii la Mănăstirea Buciumeni din judeţul Suceava, a plecat la Domnul. A fost cunoscută şi iubită, mai ales pentru că a împlinit ascultările încredinţate în aşezările monahale în care a vieţuit.

 

Monahia Adriana Sandu de la Mănăstirea Buciumeni din judeţul Suceava a fost condusă miercuri, 12 februarie 2014, pe ultimul drum. Slujba înmormântării, la care au participat numeroşi credincioşi, rude şi prieteni, a fost oficiată în aşezarea monahală în care a vieţuit în ultimul deceniu. Pentru sufletul monahiei s-a rugat un sobor de preoţi şi diaconi de la mai multe mănăstiri şi biserici parohiale din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, care au cunoscut-o şi au preţuit râvna ei. Monahia Adriana, având numele din botez Elena, s-a născut în Rădăşeni în urmă cu 93 de ani, din părinţii Toader şi Catinca Sandu, care au mai avut opt copii. Din fragedă tinereţe a dorit să intre în monahism, lucru care s-a petrecut după ce a primit binecuvântarea părinţilor. Pasul spre această frumoasă viaţă duhovnicească l-a făcut la Mănăstirea Varatec din judeţul Neamţ, unde a urmat seminarul monahal. Bucuria acestei vieţi duhovniceşti a fost oprimată în urma Decretului din 1959. Bunul Dumnezeu a ascultat rugăciunile sale şi a cunoscut dorinţa ei curată de a-I sluji, astfel încât a rânduit să fie primită în mica obşte de la Mănăstirea Putna, condusă în acea vreme de vrednicul de pomenire părinte stareţ Gherasim, cel ce mai târziu avea să fie arhiereul Gherasim Putneanul. Aici a împlinit ascultarea dată până la pensionare. În toată această perioadă a fost alături de cei ce se osteneau, slujind în Mănăstirea Putna, care pe atunci era în plin şantier de restaurare şi conservare. Votul monahal l-a depus la Mănăstirea Slatina, aflată sub conducerea duhovnicească a vrednicului de pomenire arhim. Dosoftei Moraru, stareţă fiind maica Evelina Tănase. După pensionare s-a retras la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, unde a împlinit o nouă şi frumoasă ascultare la pangarul aşezării monahale, atât cât au slujit-o şi puterile fizice.

 

„Dezlegare arhierească din partea Înaltpreasfinţitului Pimen“

La sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului din 2004, având împlinită vârsta de 84 de ani, hotărăşte cu înalta binecuvântare a Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, să se retragă la Mănăstirea Buciumeni din Fălticeni, unde a împlinit ascultările date până când greutatea anilor şi-a spus cuvântul.

În anii trăiţi în mănăstire, a respectat cu sfinţenie pravila monahală, care-i povăţuieşte pe călugări să împletească munca cu rugăciunea. La patul suferinţei, înconjurată cu multă dragoste de obştea mănăstirii, cu câteva zile înainte de a pleca în lumea celor drepţi, a primit dezlegare arhierească din partea Înaltpreasfinţitului Pimen, care a cunoscut şi apreciat în mod deosebit râvna şi curăţenia vieţii sale. În aceste clipe de vremelnică despărţire, până la obşteasca Înviere, pentru cei ce au cunoscut-o, rămân ca mângâiere rugăciunea şi aducerea-aminte a cuvintelor ziditoare de suflet pe care le adresa tuturor. Ne rugăm ca Hristos Domnul, Cel răstignit, înviat şi înălţat la Cer, să odihnească sufletul monahiei Adriana în loc luminat, în „loc de odihnă, de unde au fugit toată durerea, întristarea şi suspinul; şi să-i ierte orice greşeală a săvârşit cu cuvântul, cu fapta sau cu gândul, ca un Dumnezeu bun şi iubitor de oameni!“.

Veşnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

(Diac. Vasile M. Demciuc)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monahia Adriana Sandu a plecat la ceruri.
 Vizualizări articol: 3243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Monahia Adriana Sandu a plecat la ceruri4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei