Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

De astăzi

26.000 de pensionari din Suceava pot beneficia de 50% reducere la abonamentele TPL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pensionarii suceveni, indiferent de venituri, vârstă sau tipul de pensie beneficiază de astăzi de o reducere de 50% la achiziţionarea de abonamente TPL pentru transportul în comun din municipiul reşedinţă de judeţ.

Decizia a fost luată ieri, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, convocată pentru a doua oară, la o diferenţă de numai câteva zile, pe tema facilităţilor care se acordă de la bugetul local pentru transportul în comun.

Luptele politice duse pe această temă nu au lipsit nici de această dată, încât, deşi şedinţa a fost convocată de consilierii locali PDL, proiectul propus de ei nici nu a mai ajuns să fie discutat, fiind reluat proiectul de vineri, cel iniţiat de consilierii PSD.

Deşi nu s-au lăsat mai prejos, cei de la PDL venind cu patru amendamente, inferioritatea numerică la voturi a dus la respingerea a două amendamente, în vreme ce celelalte două au fost aprobate, chiar în unanimitate.

 

Reduceri pentru pensionari - da, gratuitate pentru cei cu venituri reduse – ba

Una dintre deciziile cu cel mai mare impact luate în şedinţa CL de ieri este cea referitoare la acordarea de 50% reducere la abonamentele pentru pensionarii cu domiciliul în municipiul Suceava, fără nici un fel de alte limitări.

În baza cuponului de pensie, aceştia pot ridica chiar de astăzi abonamente sociale nominale pentru pensionari, în valoare de 33 de lei, pe tot parcursul anului calendaristic.

„Am demonstrat că ne gândim la o categorie care înseamnă foarte mult pentru Suceava, pensionarii, cei care contribuie cel mai mult la bugetul oraşului şi au contribuit la realizarea oraşului”, a declarat unul dintre iniţiatorii proiectului, Cornel Grosar, reprezentant al grupului de consilieri locali PSD.

Numărul celor care vor circula efectiv cu abonamentele speciale pentru pensionari este greu de apreciat.

„Noi am preconizat că aproximativ 3.000 de pensionari se vor folosi de acest drept, dar la nivelul municipiului Suceava sunt 26.000 de pensionari. Cu cât sunt mai mulţi cei care vor circula cu TPL, cu atât mai bine ar merge şi activitatea de acolo”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Unul din amendamentele reprezentanţilor PDL, care au „plusat” facilităţile propuse de reprezentanţii USL, prevedea acordarea de gratuităţi persoanelor din familiile ale căror venituri lunare sunt sub 200 de lei net/membru de familie. Acordarea facilităţii era condiţionată de realizarea unei anchete sociale în cazul solicitanţilor.

Măsura propusă nu a întrunit voturile necesare pentru a fi pusă în aplicare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26.000 de pensionari din Suceava pot beneficia de 50% reducere la abonamentele TPL.
 Vizualizări articol: 1857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
26.000 de pensionari din Suceava pot beneficia de 50% reducere la abonamentele TPL2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei