Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze grave

Profesor de matematică, acuzat de părinţi şi de directorul şcolii de dependenţă de alcool şi neglijenţă la ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva filmuleţe postate pe internet ce îl au drept personaj principal pe un profesor de matematică din judeţ pun încă o pată de ruşine pe obrazul sistemului de învăţământ. Episoadele filmate la finele semestrului I al acestui an şcolar sunt de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grăniceşti, iar personajul central al acestora este prof. Ştefan Agrigoroaie, care îşi notează elevii după criterii ce nu ţin de sfera matematicii, notele fiind puse la mica înţelegere cu elevii. Deşi sunt de blamat, episoadele filmate în luna februarie a acestui an scot la iveală alte obiceiuri  total necompatibile cu profesia didactică.

 

Directorul şcolii: Este debusolat, mahmur, tremură din cauza acestei patimi

Profesorul Ştefan Agrigoroaie predă matematica la două clase de elevi. Părinţii copiilor s-au plâns de numeroase ori de comportamentul profesorului la ore, cerând înlocuirea acestuia de la catedră.

Conducerea şcolii recunoaşte că profesorul nu-şi face datoria la cursuri, ba mai mult, acesta are, de câţiva ani de zile, grave probleme cu consumul de alcool.

Potrivit prof. Secstilia Gherasa, directorul şcolii din Grăniceşti, „semne de întrebare asupra activităţii sale au apărut în urmă cu câţiva ani, de când profesorul are probleme cu alcoolul. Vorbim de o dependenţă gravă, iar cu el nu se poate discuta civilizat, fiind debusolat, mahmur, tremură permanent din cauza acestei patimi. Chiar la controlul psihologic de la începutul anului şcolar i s-a recomandat să se adreseze unei clinici de specialitate, dar acesta a refuzat vehement”.

Directorul instituţiei nu este străin nici de prestaţia îndoielnică a profesorului din timpul orelor de curs. Părinţii s-au adresat conducerii şcolii, povestind că acesta nu-şi ţine orele, nu le dă teme pentru acasă elevilor, nu urmăreşte o programă, astfel că rezultatele obţinute de aceştia sunt mediocre.

Secstilia Gherasa susţine că a încercat în repetate rânduri să discute cu dascălul pentru a-l convinge să renunţe la catedră, fără succes însă.

“A fost invitat la şedinţele cu părinţii, însă el susţine că îşi face datoria. Suferă şi de mania persecuţiei, considerând că avem ceva personal cu el. Credem că e şi bolnav, iar cel mai bine ar fi să se pensioneze pe caz de boală”, spune directorul unităţii din Grăniceşti.

Profesorul a fost sancţionat de Comisia de disciplină a şcolii, a primit vizita inspectorilor de specialitate, a fost asistat la ore, însă a reuşit să reziste în sistemul de învăţământ.

 

4,85 - cea mai mare notă obţinută de unul dintre elevii săi la evaluarea naţională

În vârstă de 60 de ani, Ştefan Agrigoroaie şi-a petrecut o viaţă de om la catedră. Ba mai mult, a fost director al şcolii din Grăniceşti vreme de mai mulţi ani. Cunoscuţii spun despre el că a fost un dascăl excepţional, un om cu înclinaţii artistice deosebite (fost coregraf), însă cu toţii recunosc problemele din ultimii ani cu care acesta se confruntă.

Cele mai recente rezultate obţinute de elevii săi la examenele naţionale sunt dovada faptului că profesorul nu-şi face datoria la catedră. Din ultima promoţie de clasa a VIII-a pe care a avut-o (în 2012), nici un elev nu a luat peste 5 la evaluarea naţională. Cea mai mare notă obţinută de unul dintre elevii săi a fost 4,85.

 

Ce conţin filmuleţele postate pe YouTube

Filmuleţele postate îl arată pe profesor în timp ce încheie mediile elevilor de clasa a VII-a. Cum însă aceştia nu aveau note suficiente, dascălul negociază cu elevii notele şi mediile pe care le trece în catalog. Elevii nu se sfiesc şi îi cer dascălului ba câte un 9, ba un 8, cât să nu le strice media. Profesorul nu dă înapoi şi, fără a le adresa măcar o întrebare din matematică, împarte notele dorite de elevi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesor de matematică, acuzat de părinţi şi de directorul şcolii de dependenţă de alcool şi neglijenţă la ore.
 Vizualizări articol: 8565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Profesor de matematică, acuzat de părinţi şi de directorul şcolii de dependenţă de alcool şi neglijenţă la ore5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   2 cazuri si la dumbraveni trimis de
(18 feb 2014, 12:57:13
la informatica si la chimie unde nu se trece trimestru decit cu,, cu dosarul verde'' in vavoare de 100e
2.   Mediatizare trimis de
(18 feb 2014, 15:57:19
Probabil trebuie sa fie mai "mediatizat" cazul precum al elevei hoinare din Bucuresti, pentru ca lucrurile sa intre pe fagasul normal; poate ar trebui gazetarii nostri dragi sa scrie tot mai insistent despre astfel de cazuri din invatamant poate asa persoanele abilitate din inspectoratul scolar sa faca si verificari si sa dea si sanctiuni; sa nu uitam si cazul profesorului Cozmei de la LPS care cu "bordul" plin de alcool facea o robinsonada pe bd G. Enescu - marcandu-l pe unul din trecatorii aflati prin zona(gazetarii nostri anuntand la acea vreme ca saracul s-a dezechilibrat pe casa scarilor unde locuieste)
3.   Invidiosilor..ha ha ha trimis de
(18 feb 2014, 18:29:49
va e ciuda ca se descurca omul,pai la cat costa alcoolul acum numai smecherii isi mai permit sa umble beti...ha ha ha ce prosti sunteti adica acum ati descoperit ca in suceava se bea rachiu oriunde

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei