Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Senator Steliana Miron: „Legile restituirii proprietăţilor confiscate abuziv, mijloc de îmbogăţire pentru o minoritate elitistă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Legile restituirii proprietăţilor confiscate abuziv s-au transformat într-o adevărată mină de aur pentru un grup restrâns de oameni din România, oportunişti fără scrupule din banul public. Cel puţin aşa consideră senatorul Steliana Vasilica Miron, care ieri s-a adresat de la tribuna Parlamentului României premierului Victor Ponta.

„Legile restituirii proprietăţilor confiscate abuziv au vrut să fie reparatorii faţă de victimele sistemului comunist, dar s-au transformat în oportunitatea unei minorităţi elitiste de a dobândi extrem de facil bunuri şi valori, separându-i pe aceştia la ani lumină de românul simplu. Aceste legi pe care le consider că au fost oportune, nu ştiu dacă sunt şi drepte”, a arătat parlamentarul care reprezintă zona de munte a judeţului Suceava.

Astfel, toate activele performante ale industriei româneşti au fost incluse în Fondul Proprietatea, pentru a se despăgubi proprietăţile ce nu pot fi restituite în natură.

Potrivit Stelianei Vasilica Miron, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor se ocupă deosebit de „transparent” de acordarea despăgubirilor celor în drept.

„Valoarea acestor despăgubiri se stabileşte total arbitrar de experţi care folosesc ca principal criteriu notorietatea sau influenţa beneficiarului despăgubirii. Nu se poate explica altfel metoda evaluării unei fabrici care nu mai există de 60-70 de ani. Domnule prim-ministru, nu consideraţi oportun ca valoarea reală a despăgubirilor pentru proprietăţile naţionalizate şi care nu pot fi restituite în natură să se stabilească după un algoritm rezultat din câtimea impozitului achitat statului în perioada precedentă confiscării acelei proprietatăţi şi nu după pseudo-evaluări?”, este întrebarea adresată premierului Victor Ponta de senatoarea Steliana Vasilica Miron.

Aceasta consideră că prin aplicarea acestui algoritm valoarea despăgubirilor va scădea cu circa 60-70%, ceea ce înseamnă o reducere de câteva miliarde de euro la bugetul centralizat al statului. 

„Veţi avea ocazia să constataţi fraudele făcute la aceste autorităţi care s-au ocupat cu restituirea proprietăţilor şi veţi avea posibilitatea să aduceţi banul public acolo unde este cu adevărat necesar”, i-a transmis senatoarea de Suceava prim-ministrului României, de la care aşteaptă acum un răspuns la aceste probleme care se repercutează asupra întregii economii a ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senator Steliana Miron: „Legile restituirii proprietăţilor confiscate abuziv, mijloc de îmbogăţire pentru o minoritate elitistă”.
 Vizualizări articol: 2530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Senator Steliana Miron: „Legile restituirii proprietăţilor confiscate abuziv, mijloc de îmbogăţire pentru o minoritate elitistă”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In contratimp trimis de
(18 feb 2014, 11:44:51
Stimata doamna senator,sunteti in contratimp.Adica abordati probleme care nu mai sunt de actualitate.Problema samsarilor imobiliari exista in Romania de 25 de ani.Si va exista de-a pururi.Dumneavoastra ne spuneti de fapt ca ati inventat roata si apa calda.
2.   Ptr.TAZ..... trimis de
(18 feb 2014, 13:02:17
AI VREA TU..PUICI DE LA ...
3.   Problema este serioasa! trimis de
(18 feb 2014, 17:47:50
Cine are chef de bascalie este optiunea lui insa problema despagubirilor este una foarte serioasa si ar merita implicare la fel de serioasa. Cine nu are nimic de recuperat de buna seama ca are chef de glume, insa cine se lupta de ani buni pentru a-si recupera ce i-au luat comunisti fie casa sau terenul sau padurea nu prea are chef de glume . Nici d-na senatoare nu prea este la curent cu legea 165/2013 care prevede ca evaluare imobilelor confiscate de comunisti se face conform grilei notariale. Deci un imobil este evaluat conform grilei notariale la o valoare de cca 30 la suta din valoarea reala. Atunci intreb daca fostilor proprietari le cade bine comentariile sugubete.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei