Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 feb 2014 - Anul XIX, nr. 37 (5546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restanţe

Aproape 1.500 de agricultori suceveni nu şi-au plătit impozitul pe veniturile agricole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 1.500 de agricultori din judeţul Suceava nu şi-au achitat impozitul pe veniturile agricole obţinute în cursul anului trecut. Potrivit datelor furnizate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava, impozitul pe veniturile agricole trebuia plătit de 7.111 agricultori.

Dintre aceştia, 1.446 au depus declaraţiile de impunere, însă nu şi-au mai achitat obligaţiile, în sumă totală de aproape 535.000 de lei (5,35 de miliarde de lei vechi).

Din datele Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, impozitul pe veniturile agricole a fost plătit de 5.665 de contribuabili, suma achitată de aceştia ridicându-se la 1,69 de milioane de lei (16,9 miliarde de lei vechi).

Reamintim că acest impozit trebuie achitat de persoanele fizice pentru cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole, creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv valorificarea produselor de origine animală în stare naturală.

Printre agricultorii care plătesc acest impozit se numără cei care deţin mai mult de două hectare de teren cultivat cu cereale, plante oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr sau hamei pe rod. De asemenea, sunt impozitate veniturile obţinute din exploatarea unor culturi mai mare de 0,5 hectare de legume în câmp; 0,2 hectare de legume în spaţii protejate; 1,5 hectare de pomi pe rod şi 0,5 hectare de vie pe rod. De remarcat faptul că cele mai mari impozite sunt plătite de cei care deţin terenuri cultivate cu flori şi plante ornamentale, impozitul în acest caz fiind de 1.883,68 de lei/hectar, pentru suprafeţe mai mari de 0,3 hectare.

Persoanele fizice plătesc acest impozit şi în situaţia în care cresc mai mult de două vaci, acelaşi impozit fiind achitat şi de cei care au mai mult de zece ovine sau caprine. Impozitul va fi calculat şi pentru sucevenii care cresc mai mult de şase porci pentru îngrăşat, pentru cei care au peste 50 de familii de albine, precum şi pentru cei care cresc peste 100 de păsări de curte.

 

La 20 de primării sucevene se încasează sumele aferente impozitului pe veniturile agricole

Pe de altă parte, trebuie spus că potrivit unui ordin comun emis anul trecut de ministrul Finanţelor Publice şi ministrul Dezvoltării Regionale, sumele datorate în contul impozitului pe veniturile agricole ar putea fi achitate şi la primării, în baza unui protocol încheiat între acestea şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.

Cu toate acestea, până în momentul de faţă doar 20 din cele 107 primării la care Finanţele sucevene au transmis aceste protocoale au acceptat să încaseze sumele datorate de agricultorii care trebuie să plătească impozitul pe veniturile agricole. Astfel, acest impozit va putea fi plătit la primării doar de agricultorii din localităţile Adâncata, Botoşana, Comăneşti, Dărmăneşti, Pătrăuţi, Arbore, Bilca, Burla, Horodnic de Sus, Iaslovăţ, Milişăuţi, Solca, Horodniceni, Preuteşti, Broşteni, Ciocăneşti, Cârlibaba, Şaru Dornei, Cajvana şi Frumosu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.500 de agricultori suceveni nu şi-au plătit impozitul pe veniturile agricole.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aproape 1.500 de agricultori suceveni nu şi-au plătit impozitul pe veniturile agricole3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei