Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 feb 2014 - Anul XIX, nr. 37 (5546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri interne

15 agenţi de poliţie au primit avertismente pentru că nu îi prind pe cei care taie pădurea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

15 agenţi de la posturile comunale din judeţ, majoritatea din zona Fălticeni, au primit avertismente scrise de la şefii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, fiind atenţionaţi că nu au avut deloc activitate pe linia constatării infracţiunilor silvice. Şefii de post şi oamenii din subordinea lor au fost atenţionaţi ca în 2014 să se ocupe de aceste probleme, în caz contrar riscând sancţiuni mai aspre.

Situaţia a fost semnalată de liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), care consideră că măsura nu s-a îndreptat către cine trebuie.

Iulian Surugiu, liderul SNAP la nivel naţional, a declarat:

„Credem că atenţionarea agenţilor de poliţie pentru activitate slabă pe linia silviculturii este total anormală. Pe lângă faptul că programul de lucru al polițiștilor care lucrează la un post comunal de poliție este practic non-stop, aceștia mai sunt și sancționați că nu au făcut și munca altor compartimente specializate din cadrul IPJ Suceava. Pentru cine nu ştie, IPJ Suceava are un birou care se ocupă strict de această problemă”.

Liderii de sindicat s-au plâns că agenţii de la posturile comunale sunt plătiţi pentru opt ore de muncă pe zi, însă trebuie să fie pe poziţii în orice moment. Aceştia au dat ca exemplu posturi comunale din judeţ unde lucrează doar câte doi oameni ori unul singur (la Postul comunal Poieni Solca), condiţii în care s-au întrebat când mai au timp agenţii să facă şi patrulări şi să-i prindă pe cei care taie pădurea.

De la finele săptămânii trecute, SNAP are birou teritorial la Suceava. Preşedinte a fost ales agentul-şef principal Vasile Grumezescu, şeful Postului de Poliţie Păltinoasa, în timp ce vicepreşedinte este agentul-şef principal Lucian Gălăţeanu, de la Secţia de Poliţie Burdujeni.

Agenţii de poliţie se plâng de faptul că au salarii la jumătate faţă de ofiţeri şi de cele mai multe ori au de prestat mult mai multe ore de muncă decât aceştia.

De cealaltă parte, reprezentanţii IPJ Suceava spun că măsura de atenţionare este justificată, agenţii de la posturile comunale fiind primii care ar putea avea informaţii despre activităţi ilicite pe linia lemnului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 agenţi de poliţie au primit avertismente pentru că nu îi prind pe cei care taie pădurea.
 Vizualizări articol: 2856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
15 agenţi de poliţie au primit avertismente pentru că nu îi prind pe cei care taie pădurea5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astai buna... trimis de
(17 feb 2014, 11:28:50
e ca si cum ar pune lupul paznic la oihappy auzi VASILE APARASCHIVEI ar trebuie sa iei masuri impotriva celor care transporta ilegal lemne pe sub nasu tau ..... nu cum faci TU le confisti apoi le vinzi la "PRETENII " tai de la HANTESTI sau le aduci la tine in spatele blocului ... happy
1.1  RE: Astai buna... trimis de
(17 feb 2014, 11:50:19
apropo cat lemn a taiat CONDUR TEODOR . si cata spaguta ai luat pentru ca lemnul sa treaca fara acte pe sub nasul tau ??
2.   Va dau un pont trimis de
(17 feb 2014, 12:25:06
domnii politisti de la biroul silvic suceava ( cele 2 birouri) : nu mai pune-ti agentii sa faca munca degeaba . luati toti lucratorii de la ITRSV si mergeti in padurile statului si masurati cu atentie lemnul. ve-ti observa cu stupoare ca lemnul la negru ce se taie in Suceava provine din padurile statului cu stirea si complicitatea padurarlor + sefii de ocol . Nu intra nimeni in padure sa taie lemnul fara stirea padurarilor. daca nu ma crede-ti incercati in orice noapte sa intrati in padure si sa taiatii 2 crengi .in 15 min maxim va prinde cine trebuie .
3.   Nu se vrea !!! trimis de
(17 feb 2014, 17:53:49
aici ar trebui implicare din partea itrsv, dar cum sa se prinda ei intre ei. Is interese financiare mari care sar peste structurile care ar trebui sa faca control....diferenta intre a se vrea si a nu se vrea, ii data de sistemul politic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei