Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 feb 2014 - Anul XIX, nr. 36 (5545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metoda „accidentul”

O bătrână i-a dat unui escroc toţi banii şi bijuteriile din casă, pentru a-şi salva fiul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 74 de ani, din localitatea Sf. Ilie, comuna Şcheia, i-a dat unui necunoscut toţi banii şi bijuteriile din casă, după ce a fost păcălită prin telefon că fiul ei a provocat un grav accident rutier şi are nevoie urgentă de bani pentru a se împăca cu familia victimei.

Culmea, în aceeaşi zi, o altă bătrână din acelaşi sat a fost sunată de escroci care i-au spus aceeași poveste, însă femeia a reuşit să-şi dea seama că e o înşelăciune.

 

„Avocatul” şi-a trimis secretarul să ridice banii şi bijuteriile

Ileana C. a reclamat joi după-amiază la poliţia din Şcheia că a fost înşelată de persoane necunoscute, cu câteva ore în urmă.

Bătrâna a povestit că a fost sunată pe telefonul fix de o persoană care i-a spus că este fiul ei şi că a dat cu maşina peste o femeie, după care i-a dat la telefon un alt bărbat, acesta din urmă susţinând că este avocatul fiului ei.

Falsul avocat i-a spus septuagenarei că trebuie să facă rost urgent de suma de 7.000 de lei, pentru a-l scăpa pe fiul ei de puşcărie, banii fiind necesari pentru a se împăca cu rudele femeii pe care a accidentat-o.

De asemenea, „avocatul” i-a cerut să nu închidă telefonul şi să nu anunţe pe nimeni, pentru că ar risca să strige înţelegerea cu familia victimei.

Mai mult, aşa-zisul avocat i-a cerut bătrânei adresa, spunându-i că în scurt timp va ajunge la ea secretarul său, pentru a lua banii.

Ileana C. a crezut tot şi, disperată să-şi scape fiul de belele, i-a dat unui necunoscut, care a venit la ea la poartă cu o dubiţă albă, toate economiile ei, aproximativ 3.000 de  lei, precum şi mai multe bijuterii din aur pe care le avea prin casă (un lănţişor, două verighete, un medalion şi o pereche de cercei).

Ulterior, bătrâna şi-a contactat rudele şi a aflat că fiul ei nu a fost implicat în nici un accident, dându-şi seama că a fost înşelată.

 

La 83 de ani, şi-a dat seama de escrocherie

În aceeaşi zi, o altă bătrână din Sf. Ilie, Valerica R., în vârstă de 83 de ani, a fost sunată pe telefonul fix de indivizi care au încercat să o păcălească prin aceeaşi metodă.

De data aceasta, cel care provocase accidentul era nepotul ei, iar scenariul înşelăciunii era că respectivul omorâse un bărbat şi că singura şansă a lui să scape de puşcărie este de a plăti o sumă consistentă de bani familiei victimei.

Bătrâna, însă, le-a dejucat planul escrocilor şi după ce le-a cerut să revină în zece minute, şi-a sunat imediat fiul, care i-a spus că nu e nimic adevărat şi să anunţe imediat poliţia.

În primul caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru înşelăciune, iar în al doilea, pentru tentativă de înşelăciune.

 

Zeci de suceveni, victime ale escrocilor în 2013 

De mai bine de un an de zile, acest gen de înșelăciuni a făcut zeci de victime numai pe raza judeţului Suceava, persoane care s-au împrumutat ori au trimis toţi banii din casă, de regulă prin transfer bancar, unor necunoscuţi, care le-au păcălit prin aşa-zisă metodă a accidentului.

În unele cazuri, poliţiştii au reuşit să dea de urma escrocilor, fiind vorba de deţinuţi din penitenciare, care, cu ajutorul unor complici aflaţi în libertate (care mergeau să ridice banii trimişi de victime), au pus la cale toată această escrocherie.

Multe, însă, au rămas cu autori necunoscuţi şi, culmea, în ciuda numeroaselor materiale prezentate în mass-media locală şi centrală despre această înşelăciune, în continuare apar noi şi noi victime. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână i-a dat unui escroc toţi banii şi bijuteriile din casă, pentru a-şi salva fiul.
 Vizualizări articol: 2345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O bătrână i-a dat unui escroc toţi banii şi bijuteriile din casă, pentru a-şi salva fiul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei