Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 feb 2014 - Anul XIX, nr. 36 (5545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stocuri preventive

Cozi mari în Vama Siret încă dinaintea aplicării restricţiilor privind importurile din Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vama Siret s-a aglomerat cu o zi înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor privind importul unor produse de strictă necesitate. De teamă că nu vor mai putea să aducă din Ucraina decât o parte din alimente şi bunuri de larg consum, sute de oameni au luat ieri drumul ţării vecine pentru a-şi face stocuri cât mai mari de produse. Aşa se face că s-au format cozi atât pe artera de ieşire din România, cât şi pe cea de intrare în ţară.

Pentru a fi siguri că toată lumea este la curent cu noile reglementări, lucrătorii vamali de la Siret au împărţit fluturaşi prin care oamenii care plecau spre Ucraina erau înştiinţaţi de cantităţile de marfă pe care le pot aduce în ţară.

După acţiunile de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, când impunerea acestor restricţii a dus la proteste din partea micilor traficanţi de frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost aduse importante forţe de ordine, care urmau să intervină imediat după miezul nopţii în cazul în care situaţia ar fi cerut-o.

Potrivit noilor reglementări, valoarea maximă a bunurilor care pot fi introduse în România din ţările non UE este de 300 de euro. Numai că, în acest plafon există o serie întreagă de interdicţii în ceea ce priveşte produsele accizabile, dar şi zahărul.

Spre exemplu, o persoană poate aduce din Ucraina doar un kilogram de zahăr, în timp ce la tutun, alcool şi carburant restricţiile sunt foarte bine definite şi sunt în vigoare de mai multă vreme.  

Legislaţia permite introducerea din Ucraina a două pachete de ţigări de persoană, 50 de trabucuri sau 250 de grame de tutun de fumat. În privinţa băuturilor alcoolice, cantităţile permise sunt un litru de alcool cu o concentraţie de peste 22 de grade, doi litri de alcool cu o concentraţie mai mică de 22 de grade, patru litri de vinuri liniștite şi 16 litri de bere.

Măsurile restrictive la intrarea în România dinspre Ucraina, prin punctele de trecere a frontierei de la Siret, Sighet şi Halmeu, au fost impuse de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi au intrat în vigoare de astăzi, 15 februarie, începând cu ora 0.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozi mari în Vama Siret încă dinaintea aplicării restricţiilor privind importurile din Ucraina.
 Vizualizări articol: 3493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cozi mari în Vama Siret încă dinaintea aplicării restricţiilor privind importurile din Ucraina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte rau!!! trimis de
(15 feb 2014, 14:53:27
Saracii de ei ,cu ce vor mai trai oamenii!? Locuri de munca nu sunt, in strainatate daca mergi, ajugi sa fii sclav la patronii de acolo, etc!!
2.   Comment trimis de
(15 feb 2014, 20:12:46
Respectarea acestor măsuri ,reglementări cum sunt numite va duce pentru unii cetăţeni un minus în bugetul familiei.
Modul de aplicare al controalelor să se facă fără descriminări,pentru acele persoane cu maşini mici ,cât pentru tirurile ce transportă cantităţi de marfă substanţiale.
Ce folos dacă se fac restricţii la micul trafic,dacă unele tiruri au undă verde.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei