Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 feb 2014 - Anul XIX, nr. 36 (5545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Activităţi practice

Coafura, un mod de terapie ocupaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Terapia pentru persoanele cu dizabilităţi poate cuprinde diferite secvenţe. Conducerea şi profesorii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CŞEI) Suceava a încheiat un parteneriat cu hairstylistul Elena Ignea, iar lecţiile derulate la salonul Ramely s-au dovedit extrem de utile. Cele 20 de eleve care au participat la acest proiect au putut vedea în direct şi au exersat tehnica îngrijirii şi coafării părului. Tinerele şi-au însuşit criterii de bază pentru modelarea părului în coafură, tehnici de vopsire, dar şi metode de lucru necesare fiecărei coafuri.

Cu prilejul acestei activităţi s-a pus accentul pe dezvoltarea motricităţii fine, reducerea gestualităţii, a îndemânării, învăţarea unor deprinderi  noi şi utile, dar şi cu privire la adaptarea la efort. Potrivit profesorilor coordonatori, progresul se realizează în etape, iar învăţarea are loc în paşi mici şi pe baza succesului obţinut, după parcurgerea unor module de pregătire teoretică şi practică.

„Terapia ocupaţională se bazează pe ideea că activitatea practică care include în componentele sale şi relaţia cu mediul şi relaţiile interpersonale poate fi folosită pentru a preveni sau remedia anumite disfuncţii, facilitând adaptarea socială. De aceea, produsul final al proiectului va fi un portofoliu care va conţine documentele tuturor activităţilor desfăşurate. Pe viitor, ne propunem să cuprindem  şi în CSD (curriculum la decizia şcolii) un astfel de curs practic prin care elevii noştri sunt ajutaţi să se descopere într-un mod pozitiv, ceea ce duce implicit la creşterea stimei de sine, dezvoltarea independenţei, a abilităţilor de comunicare şi sociale”, a declarat Camelia Darie, directoarea CŢEI Suceava.

Pe lângă cele 20 de eleve de la CŞEI Suceava din clasele V-XII implicate în acest proiect, acţiunea i-a mai cuprins pe coordonatori, în persoana directorului Camelia Darie, a directorului adjunct Cristina Clim, precum şi a profesoarelor Gabriela Neofet şi Florinela Cuconu.

Acest tip de terapia ocupaţională are drept scop ajutorarea oamenilor, în sensul ca aceştia să-şi recâştige independenţa în majoritatea ariilor de existenţă. În cazul persoanelor cu dizabilităţi această terapie contribuie la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive, fizice, motrice, dar şi la creşterea încrederii în sine şi reintegrarea socială. Proiectul s-a derulat sub deviza „Şi eu pot să fiu util” şi se doreşte extindere sa şi în alte domenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coafura, un mod de terapie ocupaţională.
 Vizualizări articol: 2185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coafura, un mod de terapie ocupaţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei