Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 ian 2014 - Anul XIX, nr. 13 (5522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În corzi

Poprire pe conturile Primăriei Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul a început cum nu se poate mai rău pentru Primăria Rădăuţi, pe conturile căreia au fost instituite măsuri specifice executărilor silite. Mai exact, pe data de 9 ianuarie, pe conturile din Trezorerie aparţinând administraţiei locale rădăuţene s-a instituit poprire pentru o sumă de 976.225 de lei.

Măsurile au fost solicitate de executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu, care a pus astfel în aplicare o soluţie a instanţelor judecătoreşti. Este vorba de o soluţie rămasă definitivă şi irevocabilă încă din decembrie 2012 şi prin care Primăria Rădăuţi era obligată să plătească banii datoraţi către SC Construcţii Pop Strugari SRL Suceava. Cum administraţia rădăuţeană nu a găsit de cuviinţă să-şi achite obligaţiile în condiţii amiabile s-a ajuns la această măsură extremă, poprire pe conturi.

Totul a plecat de la un contract pe care Primăria Rădăuţi şi SC Construcţii Pop Strugari SRL Suceava l-au încheiat în urmă cu câţiva ani şi care prevedea ridicarea unui bloc de locuinţe sociale cu 20 de apartamente. Suma pe care administraţia condusă de Aurel Olărean trebuia să o achite firmei sucevene era de 2.792.756 de lei, plus TVA în sumă de 678.261 de lei.

Potrivit contractului încheiat între cele două părţi, „achizitorul este obligat să efectueze plata în urma emiterii facturilor corespunzătoare recepţiei fiecărei etape a lucrărilor”. Pe 27 ianuarie 2012, comisia de recepţie numită de Primăria Rădăuţi a admis la plată suma de 976.225 de lei, numai că banii nu au mai fost viraţi niciodată către SC Construcţii Top Strugari SRL Suceava.

În aceste condiţii, administratorul firmei de construcţii a apelat la instanţele de judecată, care în final i-au dat dreptate şi au obligat Primăria Rădăuţi la plata facturii emise la începutul lunii ianuarie 2012.

„Noi vom proceda la toate măsurile legale permise de lege pentru a pune în aplicare o hotărâre a instanţelor de judecată. O primă măsură pe care am instituit-o în acest caz este poprirea pe conturile Primăriei Rădăuţi din Trezorerie, dar avem la dispoziţie şi alte mijloace legale pentru a încasa sumele de bani respective”, a arătat executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poprire pe conturile Primăriei Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Poprire pe conturile Primăriei Rădăuţi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Umbra lui...Bejinariu la..Radauti....! trimis de
(20 ian 2014, 12:13:58
Radautii- reprezinta staful....zonei, locul unde....valori...cosmopolite...alte... carcalete, galan, Irimescu, Bejinariu, ...toti la un loc...nu mai prea incap...! CJ...nu mai aloca nimic...la rectificative si nici la bugete...ptr ca...ciuperca rosie...nu minte face si minte...asa cum a fost invatata la Ana pauker...încoace...! Asa ca biata victima...Olarean, s-a dezis....mafiotii...atotputern acum....vor sa-l traga pe esafon... Rusine sa va fie...voua ca politicieni....invatatura de mine ptr...radauteni....care banuiesc eu...ca au invatat cevas... daca nu...amintire vesnica....!!!
2.   Catre.....boii PSD...de la Monitoriu...PSD-ist trimis de
(20 ian 2014, 12:21:49
Am uitat...! Daca tot spuneti adevarul...cum va laudati...si tiparnisiti....fituici...fara semnatari...in campania electorala..., arati localitatile din judetul Suceava...cu banii primiti de la bugetul de stat.....si la rectificari.... la nivel de CJ sa vad,.,..daca va dau voie....eifii fostri,...nichiforeni!!!
3.   Despre bani trimis de
(20 ian 2014, 12:51:28
si daca olarean primea mai multi bani la buget ce facea cu ei? ca asta stie despre bani doar sa numere si nici asta corect. cat despre investitii sau alte croaziere...sa fim seriosi a facut din radauti un sat mai oropsit decat comuna care l-a expulzat.
4.   PRICEPUTUL trimis de
(21 ian 2014, 09:48:25
Stati linistiti intervine MONUMENTUL DE PROSTIE (wicele)de la partidul prostilor dumitru dobitocu rezolva tot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei