Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 ian 2014 - Anul XIX, nr. 13 (5522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cetăţeni cu spirit civic

Petiţie online pentru finalizarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 500 de persoane au semnat deja o petiţie online prin care susţin finalizarea pârtiei de schi de la Câmpulung. Iniţiatorul acestei acţiuni este un câmpulungean care crede că Guvernul nu se implică suficient de mult pentru a ajuta această zonă a ţării.

„Câmpulung Moldovenesc este declarată stațiune turistică de interes național încă din 2005, dar nu dispune de nici o pârtie de schi mai lungă de 400 de metri. Turismul reprezintă în momentul de față singura direcție de dezvoltare a municipiului. Această investiție devine o sursă importantă de venituri pentru locuitori și pentru administrația locală a acestei zone”, se arată în această petiţie.

Datele tehnice despre acest proiect sunt prezentate, de asemenea, în petiţie. Astfel, cei care nu cunosc date despre investiţie pot afla că pârtia de schi de pe masivul Rarău este amplasată pe versantul nordic al acestuia, iar această orientare face pârtia schiabilă mult mai mult timp față de celelalte din țară, deoarece zăpada se topește abia spre sfârșitul primăverii.

Tot aici sunt detaliate şi informaţii despre stadiul actual al lucrărilor: „În 2009, în cadrul programului <Schi în România> s-au început lucrările la amenajarea pârtiei ce urma să aibă două tronsoane cu o lungime totală de 4.200 de metri. Lucrările s-au oprit însă la 80%, puțin înainte de finalizarea primului tronson, după ce au fost instalate tunuri de zăpadă artificială și telegondola cu o capacitate de 1.000 de persoane pe oră, o investiție totală de 10 milioane de euro. Acum, Primăria Câmpulung Moldovenesc se confruntă cu datorii de 7 milioane de lei deoarece costurile de construcție nu au mai fost decontate din octombrie 2012, plus alte costuri de întreținere ale pârtiei nefolosite și incapacitatea de a continua lucrările”.

Iniţiatorii acestei acţiuni fac apel la toate persoanele care vor să dea o şansă turismului în zona Câmpulung, dar şi iubitorilor sporturilor de iarnă care doresc să aibă o pârtie schiabilă pe o perioadă cât mai mare.

„Avem nevoie de cât mai multe semnături pentru a ne adresa Guvernului în vederea susținerii acestui proiect în continuare”, se menţionează în finalul petiţiei online.

 

Primar Negură: „Apreciez gestul celor care au iniţiat această petiţie online”

Mihăiţă Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, a precizat că acest pas este lăudabil. „Apreciez gestul celor care au iniţiat această petiţie online şi o susţin fără rezerve. Orice metodă prin care putem sensibiliza guvernanţii este binevenită”, a arătat Mihăiţă Negură.

Potrivit primarului din Câmpulung Moldovenesc, suma necesară pentru finalizarea primului tronson al pârtiei este de 3 milioane de euro, bani pe care municipalitatea nu-i are în acest moment.

„Noi am prins bani în bugetul pe 2014 pentru plata arieratelor către constructori, dar sperăm să primim bani şi de la Guvern pentru a continua lucrările. Este o investiţie extrem de importantă pentru comunitatea locală, care ar putea genera 500-600 de locuri de muncă. Noi încercăm pe toate căile să obţinem fondurile necesare, şi fac apel din nou la toţi factorii cu putere de decizie să se implice pentru ca acest proiect să nu rămână doar la stadiul de lucrare nefinalizată”, a completat Mihăiţă Negură.

Petiţia pentru finalizarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc poate fi semnată la adresa: http://www.petitieonline.com/vrem_partia_de_schi_funcional_in_sezonul_de_iarn_2014.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petiţie online pentru finalizarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 3111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Petiţie online pentru finalizarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei