Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 ian 2014 - Anul XIX, nr. 13 (5522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Accident neobişnuit

Fetiţă de 6 luni, cu degetele mâncate de porcul din gospodărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O fetiţă în vârstă de doar 6 luni a fost adusă, sâmbătă, cu ambulanţa, la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, cu toate cele zece degete de la mâini mutilate şi cu leziuni pe faţă şi la urechea stângă. Mama copilului, Maria Adina Stoica, în vârstă de 21 de ani, din Pătrăuţi, le-a spus medicilor că fetiţa a fost atacată de un porc din gospodărie, în timp ce ea era plecată la fântână să aducă apă.

Potrivit Mariei Stoica, sâmbătă după-amiază, fetiţa era pe pat, în casă fiind şi ceilalţi trei copii ai familiei, cu vârste între 2 ani şi jumătate şi 5 ani şi jumătate.

Când mama a plecat la fântână, au ieşit din casă şi ceilalţi copii şi au lăsat uşa deschisă. Porcul din gospodărie, un godac de circa 20 de kg, ar fi ieşit din coteţ, a intrat în casă şi a atacat copilul. „Băiatul a lăsat uşa deschisă şi porcul a intrat în casă. A mai venit şi altă dată în casă după mâncare, dar până acum nu a mai atacat niciodată pe cineva. Am lipsit 2 minute, nu mai mult”, ne-a declarat femeia.

Medicii care s-au ocupat de copil afirmă că fetiţa a fost adusă în stare de şoc, cu plăgi zdrobite la degetele de la mâini şi leziuni la nivelul feţei şi la urechea stângă. Unul dintre medicii de caz ne-a declarat că degetele copilului arătau „ca şi cum ar fi fost băgate în tocător”.

Din fericire, bebeluşul are toate degetele şi medicii fac toate eforturile pentru a i le salva.

Acum starea generală a copilului este bună, dar abia în următoarele zile doctorii vor putea să se pronunţe dacă nu se va impune amputarea.

 

Dosar penal pe numele mamei pentru vătămare corporală

Maria Stoica îşi creşte singură cei patru copii. Soţul ei este la muncă în Portugalia, însă imediat ce a aflat despre accident a pornit spre casă. Atât mama, cât şi soacra tinerei s-au declarat şocate de ceea ce s-a întâmplat şi şi-au manifestat supărarea faţă de atenţia presei faţă de caz.

Soacra tinerei, Maricica Cherariu, ne-a spus că Maria Stoica este o mamă foarte bună, care se ocupă de copii şi de casă şi nu are nici o vină pentru accident. „Un păcat, ceasul rău a fost acolo. Două minute s-a dus până la fântână şi s-a întâmplat nenorocirea. Se putea întâmpla oricui, n-a fost vina ei. Eu eram în curte, spălam rufe şi pot să vă spun că n-a stat mai mult de două minute”, a declarat femeia. Ea ne-a invitat în casă, în ciuda opoziţiei restului familiei şi a vecinilor, ca să vedem cât este de curat şi că există toate condiţiile pentru creşterea copiilor.

În ceea ce priveşte porcul, ieri acesta era în coteţ, la locul lui, având încă la gât aţa roşie cu ciucuri, pusă de copii de când era mic, să nu-l deoache cineva. Câţiva adolescenţi din vecini au încercat să-l lovească, dar au fost opriţi de familie, care a decis că doar stăpânul lui poate să-i decidă soarta, când se întoarce din Portugalia.

Pentru elucidarea circumstanţelor accidentului, poliţia a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală. Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, ne-a declarat că încadrarea faptei va fi făcută în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării bebeluşului. Epureanu a mai precizat că în anchetă va fi cooptată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, care trebuie să verifice modul în care sunt crescuţi copiii şi dacă mama se ocupă corespunzător de ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţă de 6 luni, cu degetele mâncate de porcul din gospodărie.
 Vizualizări articol: 7114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Fetiţă de 6 luni, cu degetele mâncate de porcul din gospodărie3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne iarta-ma! trimis de
(20 ian 2014, 11:33:17
Conditii de crestere a animalelor la tare... ca in epoca de piatra. Cum dracu?? De ce ar avea vreodata copiii acces la animale, mai ales la porci care te mananca de viu? Nu conteaza cat a lipsit mama, copiii ar trebui sa aiba acces la animale. Un cal daca era si ii putea distruge tzeasta capului. Dumnezeule mare...
2.   ...pfffff trimis de
(20 ian 2014, 12:32:24
Este clar....... mama are varsta de 21 ani.... copilul cel mare 5 jumatate.... ce poti cere unor alienati mintal
3.   CERSESC trimis de
(20 ian 2014, 12:36:42
MEMBRII FAMILIEI,ROMI, CERȘEAU ÎN ZONA CENTRALA A SUCEVEI

!
4.   Evul mediu trimis de
(20 ian 2014, 17:39:41
Ca in evul mediu…
5.   Comentariu trimis de
(21 ian 2014, 11:06:10
Celor care arunca cu piatra in cazul acesta le recomand sa se abtina...Are 4 copii la 21 de ani ...si ce i cu asta ? Bravo ei ca i a nascut ca o mama romanca si crestina ...Nu salbatica si criminala...ca din saracie si necaz nu se poate ingriji de ei cum trebuie e alta poveste..
Ca e rroma e alta poveste...Ar trebui sa avem grija SI de copiii cetatenilor nostri,ai Romaniei ...ca sa primim cununa pe care o vrem toti...Mai ales de cei neputinciosi, noi astia care suntem daruiti de Dumnezeu cu ,,de toate...!"
Locuiesc de putin timp in Londra...aici nu se vorbeste ca in Romania atat de masurile sociale ,de protectie,de...aici se aplica...Se dau ajutoare consistente ptr fiecare copil comunitar,toti sunt atintiti cu ochii, buzunarul si conditiile de trai spre mama si copil...Toti... nu se mai pun atatea cununi pe functionarii de specialitate..ptr ca sunt bani , ptr ca nu exista coruptie.....Nu acuzati necajita de mama..are destul necazul ei...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei