Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 ian 2014 - Anul XIX, nr. 13 (5522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suceava

Locuinţele ANL pot fi cumpărate cu 122 de euro mai ieftin pe metru pătrat decât în urmă cu doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuinţele ANL din municipiul Suceava pot fi cumpărate la un preţ mult mai mic decât anii trecuţi.

„Preţul este unul avantajos, de 326 de euro/mp, inclusiv TVA, adică mai mic decât preţul de piaţă al imobilelor. Cei care şi-au manifestat intenţia de a achiziţiona locuinţele ANL în care stau cu chirie sunt aşteptaţi să facă reactualizarea actelor depuse, până pe 7 februarie 2014”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care vrea ca după verificarea tuturor dosarelor, să facă toate demersurile necesare pentru semnarea contractelor de vânzare-cumpărare.

În municipiul Suceava sunt 167 de locuinţe ANL la care sunt îndeplinite condiţiile legale de a fi vândute, dar curând vor fi îndeplinite condiţiile necesare şi pentru scoaterea la vânzare a apartamentelor ANL din spatele OMV-ului din Obcini.

„Până acum avem depuse 47 de cereri de achiziţionare a locuinţelor ANL de către actualii chiriaşi”, a precizat Ovidiu Doroftei.

Pentru a putea solicita achiziţionarea unei locuinţe ANL, o familie trebuie să stea în chirie în apartamentul respectiv de cel puţin un an de zile. În funcţie de vechimea imobilului în care se solicită achiziţionarea locuinţei, chiriaşii pot obţine chiar un preţ mai bun, pentru că din valoarea de 326 de euro/mp inclusiv TVA se scade amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei, până la data vânzării acesteia.

Documentele necesare celor care solicită achiziţionarea locuinţelor ANL sunt:actele de stare civilă; adeverinţă cu venitul mediu lunar realizat; declaraţie pe proprie răspundere a titularului şi soţiei/soţului, că nu deţin în proprietate o locuinţă, inclusiv casă de vacanţă;cerere de finanţare aprobată de bancă, care poate acorda un credit pentru cumpărarea locuinţei.

În funcţie de existenţa acestor acte la dosar, se poate trece la etapa următoare, de încheiere a antecontractului de vânzare-cumpărare, urmată de înaintarea documentaţiei către instituţiile de credit pentru obţinerea finanţării necesare cumpărării apartamentului, iar la final, desemnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Vânzarea parţială a apartamentelor ANL din municipiul Suceava este principala condiţie impusă de Agenţia Naţională a Locuinţelor pentru ridicarea altor două blocuri, cu 80 de apartamente, tot în zona Metro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţele ANL pot fi cumpărate cu 122 de euro mai ieftin pe metru pătrat decât în urmă cu doi ani.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuinţele ANL pot fi cumpărate cu 122 de euro mai ieftin pe metru pătrat decât în urmă cu doi ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu poti trimis de
(20 ian 2014, 12:51:00
tre sa ai macar 2 ani in chirie anl iar dupa aia poti cumpara si nu stiu dece fac chestia asta...tre sa stau in chirie ca sa cumpar e o prostie tu fa blocu eu vin ca client si cumpar nu dupa 20 ani imi vinzi casa
2.   Pret unic trimis de
(20 ian 2014, 14:41:47
la 326 eur/mp este foarte avantajos , doar ca la acelasi pret se vinde casa scari si torutuarul si beciul si balconul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei