Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 ian 2014 - Anul XIX, nr. 5 (5514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Distincţie

O suceveancă a fost desemnată „Studentul român Erasmus al anului 2013”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Andra Maria Buta se află printre câştigătorii ediţiei din acest an a Galei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, aceasta fiind distinsă cu premiul „Studentul român Erasmus al anului 2013”.

Premiile pentru Excelenţă Academică în Străinătate sunt acordate anual, competiţia având drept scop recunoaşterea meritelor studenţilor români din universităţi reputate la nivel internaţional, tineri ce se remarcă în plan academic şi extra-curricular. Gala a avut loc miercuri, 8 ianuarie, la Palatul Parlamentului. 

 

În cadrul galei, Andra a ţinut un discurs despre importanţa educaţiei

Suceveanca a beneficiat, în anul universitar precedent, de o bursă Erasmus în Franța, la Institut Régional du Travail Social Poitou Charentes Poitiers, iar calităţile sale, experienţa din străinătate, precum şi rezultatele obţinute au determinat juriul să o desemneze pe Andra drept unul dintre cele mai remarcabile exemple de excelență românească în străinătate.

În cadrul galei din data de 8 ianuarie, eveniment la care au participat aproximativ 1.000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental, Andra a ţinut un discurs despre importanţa educaţiei, amintind şi de cugetarea lui Nelson Mandela - „Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea”.

 

„Recomand tuturor tinerilor să profite de oportunităţile de a studia în străinătate, fie şi pe perioade scurte de timp”

Andra Maria Buta este absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava (promoţia 2006), secţia Filologie, bilingv engleză. A urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, fiind admisă ulterior la masteratele „Dreptul afacerilor” (Facultatea de Drept) şi „Probaţiune şi mediere în spaţiul justiţiei” (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială).

În Franţa, laInstitut Régional du Travail Social Poitou Charentes Poitiers a studiat în perioada 1 februarie – 25 iunie 2013, fiind înscrisă la specializarea „Mediere familială, dreptul familiei şi protecţia copilului”.

„Faptul că am aplicat pentru această bursă a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o până acum. Recomand tuturor tinerilor să profite de astfel de oportunităţi de a studia în străinătate, fie şi pe o perioadă scurtă de timp. E o experienţă unică, ce te scoate din zona de confort”, povesteşte Andra.

Încrezătoare în puterea de schimbare a oamenilor, a vrut să fie ea însăși un exemplu, motiv pentru care a fost voluntar timp de patru ani în cadrul Asociației „Salvați copiii”.

Cu un caracter echilibrat și determinare, Andra încă încearcă să își găsească locul și rolul în lume prin contribuția activă la dezvoltarea societății. „Deocamdată, încerc să mă implic ori de câte ori am ocazia și spun pas la neutralitate”, ne povestește tânăra despre sine.

Aceasta mai adaugă: „Sunt încă o idealistă. Cred în oameni, în puterea lor de a schimba lumea. Cred în bun-simț, în principiile morale universale, în legile naturii atât de simplu, dar de logic construite. Cred în firesc. Tind spre echilibru, acel echilibru absolut care produce vidul, vidul care duce spre infinit. Încă încerc să îmi găsesc locul în acest imens puzzle al lumii, să-mi determin rolul și să-mi aduc contribuția în societate”, se descrie Andra.

În prezent, în colaborare cu Liga Apărării Drepturilor Omului, Andra lucrează la un proiect de mediere interculturală.

 

La ediţia de anul trecut, o altă suceveancă a fost premiată

La ediţia din 2013 a galei, Maria Secrier din Rădăuţi a fost unul dintre câştigătorii Competiţiei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, secţiunea „Europa post-universitar”.

Tânăra a fost distinsă cu Menţiune specială pentru excelenţă. Absolventă a Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Maria a fost nominalizată pentru premiul  „Studentul român al anului din Europa”. Tânăra este doctorandă în bioinformatică la Laboratorul European de Biologie Moleculară, una dintre instituţiile de top în acest domeniu din Europa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă a fost desemnată „Studentul român Erasmus al anului 2013”.
 Vizualizări articol: 4634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 12 voturi
O suceveancă a fost desemnată „Studentul român Erasmus al anului 2013”4.6512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Andra si Maria Secrier sunteti de mare viitor! trimis de
(10 ian 2014, 14:45:13

Originalitatea, perseverenta, le-au dat posibilitatea de a dobindi aceste premii.

Este o mare bucurie sa afli ca exista in rindul tinerei generatii astfel de copii, care pe linga faptul ca sunt exceptional dotati, sunt avizi de a studia cit mai mult, de a se perfectiona continuu si, dupa cum reiese din reportaj, se daruie, facind eforturi considerabile pentru a urca tot mai sus.
Andra si Maria Secrier sunteti de mare viitor, printre putinele sperante ale romanilor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei