Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 ian 2014 - Anul XIX, nr. 5 (5514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După mai bine de un an

Suspiciuni de viol, în cazul lui Tudor Ganea, cercetat pentru sex cu o fată de 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul suceveanului Tudor Ganea, cercetat într-un dosar penal sub acuzaţia că a întreţinut relaţii sexuale în mai multe rânduri cu o fată care nu împlinise încă 13 ani, a fost mutată după mai bine de un an de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. S-a întâmplat în luna decembrie  2013, după ce procurorul de caz a ajuns la concluzia că din audierile efectuate şi probatoriu există suspiciuni de viol. Prin urmare, dosarul a fost trimis pentru recercetare la ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care trebuie să stabilească dacă suspectul trebuie trimis în judecată pentru viol.

Cum infracţiunea de viol nu mai este de competenţa Parchetului local, automat dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Chiar dacă aparent această mutare nu este deloc în avantajul suspectului, membrii familiei fetei se declară revoltaţi că ancheta bate pasul pe loc şi este mutată de la un procuror la altul.

Cert este că din octombrie 2012, când a izbucnit scandalul, şi până acum, ancheta nu a progresat foarte mult.

 

Fiul şi apoi tatăl s-au ales cu dosare penale în acest caz 

La începutul lui octombrie 2012, minora care nu împlinise încă 13 ani a ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, fiind diagnosticată cu intoxicaţie cu alcool.

În prealabil, fata fusese adusă acasă cu o maşină chiar de Tudor Ganea, acesta lăsând-o în faţa porţii şi dispărând imediat.

La spital s-a constatat că aceasta nu mai este virgină. Din declaraţiile adunate de anchetatori, rezultă că bărbatul care avea atunci 34 de ani şi minora de 12 ani aveau o relaţie de aproximativ şase luni de zile. Violul nu a putut fi probat, cel puţin în prima fază a anchetei.

Cum este vorba de o minoră sub vârsta de 15 ani, inclusiv actul sexual atrage însă răspundere penală.     

Nebunia din acest caz nu s-a oprit însă aici.

O lună mai târziu, poliţia a organizat un flagrant, Constantin Ganea, tatăl lui Tudor Ganea, fiind prins în timp ce îi oferea 2.000 de euro mamei minorei de 12 ani. Aceasta din urmă a fost cea care le-a spus poliţiştilor că Constantin Ganea vrea să îi dea bani pentru ca fiica ei să-şi schimbe declaraţiile date iniţial. Aşa s-a organizat flagrantul, Constantin Ganea alegându-se cu dosar penal pentru instigare la mărturie mincinoasă. La familia fetei a ajuns la un moment dat şi un autoturism Suzuki, maşină a familiei Ganea. Autoturismul a fost dat pentru „ruşinea fetei”, declara acum câteva luni de zile Maria Dumitru, mama minorei.

Anchetatorii au decis conexarea dosarului cu privire la cei doi, tatăl şi fiul fiind cercetaţi în acelaşi dosar penal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspiciuni de viol, în cazul lui Tudor Ganea, cercetat pentru sex cu o fată de 12 ani.
 Vizualizări articol: 3376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Suspiciuni de viol, în cazul lui Tudor Ganea, cercetat pentru sex cu o fată de 12 ani4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei