Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 ian 2014 - Anul XIX, nr. 5 (5514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciune

O fată de 16 ani a trimis aproape 6.000 de lei unor escroci care au convins-o că tatăl său a avut un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fată în vârstă de 16 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost înşelată cu aproape 6.000 de lei prin metoda „accidentul”, cea care a făcut deja numeroase victime în 2013. De această dată modul de operare a fost puţin diferit, în sensul că escrocii s-au reorientat când fata nu a putut trimite suma prin transfer bancar şi i-au cerut să transmită banii cu un taxi.

 

Escrocii au fost, pe rând, tatăl fetei, avocat şi procuror

Miercuri seară, în jurul orei 18.30, la sediul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a prezentat Mariana R., în vârstă de 44 de ani, localnică, care a reclamat că fiica ei în vârstă de 16 ani a fost înşelată prin metoda accidentul. Din păcate, era deja destul de târziu, iar banii se aflau în posesia ţeparilor.

Din ancheta derulată de poliţie rezultă că în aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, minora a răspuns la telefonul fix al familiei, la capătul celălalt al firului fiind un bărbat care i-a spus că este tatăl ei.

„Bărbatul s-a dat drept tatăl ei și i-a spus pe un ton grav că a avut un accident cu mașina și a lovit o femeie. Acesta i-a spus că este lovit la gură şi i-a cerut să continue discuția cu alt bărbat, ce s-a recomandat a fi avocat și care i-a solicitat ca pentru rezolvarea problemelor apărute cu victima, ce se află la spital, să trimită suma de 1.500 de euro sau 6.000 de lei. Ulterior, a fost dirijată spre a purta conversaţia legată de problema tatălui cu un alt bărbat, așa-zis procuror, care i-a solicitat să trimită banii”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

 

Convinsă să nu ia legătura cu nimeni din familie, pentru ca tatăl ei să nu aibă probleme

Fata a picat în plasă şi, fără a se consulta cu nimeni, s-a dus la o bancă din Câmpulung Moldovenesc, unde i s-a refuzat tranzacţia.

Escrocii i-au spus ca în acest caz să trimită banii prin intermediul unui taximetrist, de la Câmpulung Moldovenesc în municipiul Suceava.

„Pe toată perioada minorei i s-a solicitat să rămână la telefon până ce banii vor ajunge la destinație și să nu i-a legătura cu cineva din familie, fiindu-i indusă ideea că ar putea fi probleme dacă s-ar afla că se încearcă o asemenea rezolvare, motiv pentru care minora nu l-a mai contactat pe taximetrist, aruncând numărul său de telefon, iar acasă a închis telefonul mobil”, se arată în ancheta IPJ Suceava.

Şoferul de taxi, care a încasat pentru cursă 200 de lei, a dus banii la Suceava, fiind contactat telefonic de un individ care l-a aşteptat într-o parcare. Acesta din urmă a preluat suma de bani, după care a dispărut. Din anchetă rezultă că suma de bani a ajuns la escroc în jurul orei 17.15, aşadar cu mai mult de o oră înainte de a fi sesizată poliţia.

 

Apeluri nenumărate de la poliţie către suceveni

În ciuda numeroaselor apeluri făcute de poliţie, sucevenii cad îngrijorător de des victimele înşelăciunilor cu acest mod de operare.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a reamintit: „Vă recomandăm să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivelor solicitări în ciuda reacţiei emoţionale de moment. În cazul unui accident nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fată de 16 ani a trimis aproape 6.000 de lei unor escroci care au convins-o că tatăl său a avut un accident.
 Vizualizări articol: 1688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O fată de 16 ani a trimis aproape 6.000 de lei unor escroci care au convins-o că tatăl său a avut un accident3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei