Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 ian 2014 - Anul XIX, nr. 5 (5514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investigaţii

Autorităţile caută capetele şi măruntaiele celor peste 200 de cai tăiaţi înainte de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta autorităţilor sucevene în cazul celor peste 800 de copite de cal descoperite la sfârşitul anului trecut pe malul râului Siret înaintează cu dificultate. Singura ipoteză conturată până acum, potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, este că deşeurile animaliere au fost aduse pe malul râului într-o căruţă, ceea ce limitează aria cercetărilor la un perimetru mai redus, şi că acest lucru s-a întâmplat în primele trei săptămâni ale lunii decembrie 2013.

În ceea ce priveşte mişcările de cabaline în cadrul judeţului, raportul întocmit de Direcţia Sanitar Veterinară Suceava arată că pe tot parcursul anului trecut medicii veterinari au eliberat 886 de certificate în acest sens. Un număr de 712 cai au ajuns în abatoarele specializate din Suceava, Baia Mare şi Botoşani, 27 în herghelii şi exploataţii agricole şi 147 au avut certificate pentru vânzare în târgurile de animale de la Rădăuţi, Drăguşeni şi Arbore. Dacă transferul de animale în abatoare şi exploataţii se poate verifica foarte uşor, vânzările în târguri sunt practic mai greu controlabile, dar, chiar şi aşa, până acum nu sunt indicii că aici ar exista un circuit ilegal.

 

Prefectul de Suceava, optimist în privinţa găsirii măcelarilor ilegali

În acelaşi timp, poliţia caută celelalte resturi de la sacrificarea cailor, respectiv capetele şi măruntaiele. Având în vedere randamentul la tăiere, de la 200 de cai sacrificaţi rezultă 20 de tone de deşeuri. Cele peste 800 de copite au cântărit 2 tone, prin urmare cei care au tăiat caii trebuie să scape şi de restul de 18 tone. Este o cantitate destul de mare, de care măcelarii de cai nu se pot descotorosi fără să lase urme.

„Poliţia nu neglijează nici o pistă. Toate informaţiile pe care le primim de la celelalte instituţii care se ocupă de acest caz sunt transmise poliţiei şi am încredere că cei care au făcut asta vor fi prinşi”, a declarat prefectul Sinescu.

Poliţia a reanalizat şi furturile de cai de pe parcursul anului trecut. Astfel, în 2013 au fost semnalate 26 de furturi de cai, din care 12 rezolvate; animalele au fost găsite şi returnate proprietarilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile caută capetele şi măruntaiele celor peste 200 de cai tăiaţi înainte de Crăciun.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile caută capetele şi măruntaiele celor peste 200 de cai tăiaţi înainte de Crăciun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei