Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 ian 2014 - Anul XIX, nr. 5 (5514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


O colonie de ocnași?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

M-am uitat, în dimineața asta, la Andrei, fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, dând declarații în fața pușcăriei unde a intrat, pentru a doua oară, tatăl său. De zece ani, de când Traian Băsescu reprezintă puterea absolută în România, inclusiv pe cea judecătorească (o caricatură a graficianului AMPress îl arată pe arendașul din Deal grăind cam așa – ”Eu nu am spus niciodată că voi fi un președinte jucător. Ați înțeles voi aiurea. Am zis președinte juDEcător!”), de un deceniu, deci, fostul contracandidat la prezidențiale Năstase a bătătorit aproape zilnic drumul spre DNA, spre sălile de judecată, viața lui fiind făcută iad. Mă întreb dacă acești zece ani n-ar trebui trecuți la ani de ocnă și extrași din pedepsele repetate cu care-l blagoslovește tribunalul lui Băsescu. Tudor Arghezi, într-una din scrierile sale acide, atrăgea atenția Statului și Adunării să ia aminte să nu devenim ”o colonie de ocnași”. Cad potrivite aceste vorbe în contemporaneitatea noastră dâmbovițeană. Cu ocna sunt amenințați prieteni, colegi și mai ales adversari ai demisului, iar 2014 începe rodnic la acest capitol. ”E ca un vis urât”, zice copilul cel mare al familiei Năstase, „și nu știm dacă ne vom trezi din el”. Da, vis urât. Am fost cu premierul încarcerat, ca ziarist, mai mult decât cu alți premieri, care au avut o activitate internațională mai plăpândă, în Biroul Oval de la Casa Albă și în Biroul Oval de la Kremlin, l-am ascultat dialogând cu omologi de pe mai toate meridianele. Mărturisesc că nu mi-a fost niciodată rușine că mă reprezintă. Cum de a ajuns el cel mai corupt individ din mocirla noastră care colcăie de mișmașuri, aranjamente oneroase și jaf național? Și dacă-i atât de corupt cum să-l bagi la pârnaie de două ori cam pentru aceeași vină, de a-și fi mâncat propriile afișe electorale și de a-și fi însușit niște termopane chinezești, ceea ce compromite până și sfânta idee de corupție? În timpul ăsta zburdă în libertate și dă sentințe la televizor unul în legătură cu care sunt dovezi că a păpat flota României și de numele căruia și al acoliților săi atârnă bănuieli de mare, chiar uriașă corupție.

Condamnarea, prin repetiție, a fostului premier și fostului ministru de Externe și fostului președinte al Camerei și fostului șef al celui mai mare partid și încă profesorului de drept internațional Năstase, a stârnit reacții și controverse. Ion Iliescu zice că nu-i o condamnare politică, dar că e cam prea de tot și cam prea mult. Învățăcelul actualului pușcăriaș, Victor Ponta, azi premier, afirmă răspicat că dascălul său e victima unui proces politic, ceea ce a stârnit mânie la Cotroceni și a isterizat din nou vocea Monicăi Macovei, care a țipat peste Europa ca din gură de șarpe că justiția e călcată în picioare. Care justiție, aia de stă capră sub Băsescu sau aia care judecă în săli amărâte disputa dintre doi țărani pentru o mejdină? Am citit și declarația unui parlamentar PDL care afirmă că Ponta l-a băgat la pușcărie pe binefăcătorul său, de frică să nu-i ia locul. Cazul Năstase, ”vis urât” pentru familie, o familie făcută țăndări, continuă să aprindă spiritele care se iau de piept în restaurant sau în restaurantul presei, plin ochi iar de clienți. Ce cred eu? Cred că ceva e putred, că niște coincidențe sunt măcar stranii și nu se cuvin într-o justiție cu adevărat independentă – să te judece din nou unul care a spus, fără probe, că ești cel mai corupt individ și te-a mai băgat o dată la pârnaie și să te judece un fost procuror care te-a cerut spânzurat e, cum ai întoarce-o, aiurea.

Atenție, domnule Stat, atenție, doamnă Adunare, scria cu multe decenii în urmă Tudor Arghezi, să nu devenim ”o colonie de ocnași”. Anul 2014 se anunță secetos în materie de zăpadă și ploi, dar al naibii de rodnic în materie de procese și condamnări, aureolând mandatele care nu se mai termină ale arendașului din Deal, ajunse la ultimul – ultimul oare? – an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O colonie de ocnași?.
 Vizualizări articol: 3075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
O colonie de ocnași?2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nota zero trimis de
(10 ian 2014, 11:58:43
ar merita articolul tau, fie si prin prisma obedientei cu care incerci sa-ti platesti datoriile fata de nastase pentru ca te-a plimbat prin lume pe gratis...ar trebui sa citesti articolul din monitorul de suceava de azi, 10 ian 2014 al confratelui tau narcis sireteanu, tot pe aceeasi tema data...
2.   Articolul, partea 1 trimis de
(10 ian 2014, 12:00:59
Adrian Năstase, găinarul de găini cu ouă de aur
de Narcis SIRETEANU
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Care va să zică, nici bine nu puseseră mâinile pe piept păduchii din uniforma sa de puşcăriaş, c-a mai intrat o dată. Adrian Năstase crezuse că scapă ieftin. N-a scăpat. Arogantul, puhavul, împuţitul. Vânătorul cu puşca mare, ca s-o compenseze pe aia minusculă din chiloţi, a fost vârât la loc. Ca un hoţ, ca un borfaş. Ca un el. Pentru bişniţă la nivel guvernamental.

Noi ne uităm acuma la cazul lui şi zicem uite, domnule, cine ne-a fost prim-ministru. Uite cine ne-a fost ministru de externe. Un găinar. Ce-i drept, specializat în traficul cu găini care fac ouă de aur. Dar tot găinar se numeşte.

Nevastă-sa, Dănuţa căreia îi plânge puţa, a scăpat cu suspendare. Frumos din partea ei ar fi să se ceară şi ea după gratii. Nu asta se înţelege printr-o familie unită? Dar nu-i timpul pierdut.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava:  ☭  ϑ
3.   Articol partea a 2 a trimis de
(10 ian 2014, 12:03:18
Pierduţi sunt doar anii răpiţi din dezvoltarea României. Ani pe care i-am pierdut cu toţii, din cauza sistemului criminal şi clientelar pus la cale de nenorocit. Şi abia pentru asta ar merita să-i putrezească şi să-i cadă ouăle în budă. Că tot invita el pe nişte unii să vină şi să-i numere ouăle. Iaca, i se numără acuma. Şi pentru că prima numărătoare nu a ieşit bine, i se mai numără ouăle o dată.

N-ar trebui să scape toţi cei care în campania electorală ni-l recomandau ca pe un foarte bun preşedinte de ţară. Şi care acuma îl îmbărbătează. Aceştia au girat pentru el. Au garantat, cum se garantează la bancă. La bancă, dacă ai garantat pentru cineva care se dovedeşte rău platnic, ţi se execută bunurile proprii. Garanţii lui Năstase ar trebui să plătească prin libertatea proprie. Poate că asta îşi şi doresc.

Purtătorul de cuvânt al PSD e unul Cătălin Ivan, un rârâit impotent la minte. Europarlamentar, ca să fim siguri că ne e făcută ţara de râs în lume. Ştiţi ce-a precizat el? Că social-democraţii sunt alături de Năstase.

Cătăline, gând la gând! Asta vă urăm şi noi, măi băiete! Să fiţi cu toţii cât mai curând alături de el! Să vă împrumutaţi unul altuia unguentul pentru sex anal!

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava:  ☭  ϑ
4.   Milogule trimis de
(10 ian 2014, 13:26:01
Ia zi, mosule de unde chilotii mei a avut ocnasu' tau atata banet sa inapoieze la stat? Ca a fost bugetar din cate stiu. Nu faci comisie parlamentara?
5.   * trimis de
(10 ian 2014, 15:13:39
e strâmb dar pare drept?! e bine ( pt bucuria nebunilor )
cusururile crâncene încrustate .. cu ură
aduc ( hai, să spunem) alinare în agitaţia băsiştilorhappy
( mai făceţi, fraţilor, pauză .. de la băutură! )

6.   Comentariu trimis de
(13 ian 2014, 23:27:07
Îmi plac astia de te considera basist , in clipa in care îți arati disprețul pentru ceea ce este Adrian Nastase raportat la ceea ce putea sa fie. Domn' Avramescu, om cu verb , supus puterii actuale , ne explica pe îndelete povestea cu lupul si scutita roșie. Evident ca lupul este basescu, si-l pomeneste de atâtea ori in toate textele sale, de te intrebi daca poate sa scrie ceva fără sa fie pomenit numele actualului președinte. Evident, nu poate si de asta va rămâne un ziarist mic lipit doar de zidul puterii. Apare si nea abecedar cu poeziile sale in 3 rime, atacând la intimidare : basistii se iau de un mare om de stat precum Nastase.marele om Nastase , care a vândut petromul cu o suma egala cu profitul operațional al omv romania pe ultimul am; marele om Nastase care ne-a servit un Bechtel de ne va ieși pe ochi mulți ani .... Marele om Nastase care a simulat o sinucidere si ne-a povestit cum glonțul e laser și Laserul e glont..... Basisti sau nebasisti dar Nastase nu-i decât un om politic corupt. Nici pe iliescu nu-l iubesc, dar măcar el nu s-a murdărit .... Nu va dor buzele, mai băieți?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei