Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 ian 2014 - Anul XIX, nr. 5 (5514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moment festiv

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava sărbătoreşte 65 de ani de existenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava sărbătoreşte, la data de 15 ianuarie 2014,65 de ani de existenţă a instituţiei de învăţământ patronată de marele poet.

Cu această ocazie, reprezentanţii instituţiei, alături de cadre didactice, elevi şi invitaţi, vor desfăşura o serie de evenimente pentru a sărbători în mijlocul comunităţii acest moment festiv. Din seria de activităţi festive amintim: “Dialoguri între generaţii”, eveniment găzduit de aula colegiului, înmânarea de plachete omagiale pensionarilor (aula colegiului), lansarea anuarului şi a ziarului, în ediţie aniversară (aula colegiului), vernisarea expoziţiei de fotografie “O istorie a şcolii în imagini” (holul mare al colegiului), Consiliu Profesoral festiv.

Totodată, organizatorii au pregătit o serie de spectacole, cu participarea elevilor colegiului, dedicate atât profesorilor, cât şi părinţilor, acestea urmând să aibă loc în sala mare a Casei de Cultură - „Descoperindu-l pe Eminescu” - spectacol al copiilor din învăţământul preşcolar, „Eminescu pentru Eminescu” - spectacol al elevilor de gimnaziu şi liceu, “Eminescu printre noi” - spectacol al elevilor din învăţământul primar.

 

65 de ani de istorie

La 7 septembrie 1949 s-a semnat actul de naştere al Şcolii Pedagogice din Suceava prin reprofilarea Şcolii Medii Tehnice de Fete cu durata de 4 ani. Şcoala Pedagogică din Suceava a continuat tradiţia şcolii din Cernăuţi, formându-şi un drum propriu în evoluţia învăţământului românesc.

Până în prezent, Colegiul „Mihai Eminescu” a dat învăţământului peste 1.000 de educatoare şi aproape 4.000 de învăţători răspândiţi în multe zone ale ţării. Începând cu 1990, aici au fost şcolarizaţi şi elevi din regiunea Cernăuţi şi din Basarabia.
Apariţia unor subspecializări noi (jurnalism - relaţii publice, studii europene, managementul afacerilor) a favorizat semnarea unor parteneriate cu universităţi din ţară (Bucureşti, Cluj, Iaşi) şi realizarea unor proiecte comune cu şcoli din Franţa, Olanda, Italia, Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava sărbătoreşte 65 de ani de existenţă.
 Vizualizări articol: 1813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava sărbătoreşte 65 de ani de existenţă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei