Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 298 (5505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În judeţul Suceava

Sute de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de poliţişti şi jandarmi suceveni vor asigura în perioada sărbătorilor de iarnă ordinea şi siguranţa publică în judeţul Suceava. Prefectul Florin Sinescu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, având în vedere specificul turistic al judeţului Suceava, dar şi faptul că în această perioadă se organizează manifestări religioase, culturale şi artistice, atât Poliţia, cât şi celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenate în misiuni pentru a păstra ordinea publică. Astfel, Sinescu a spus că în perioada Crăciunului vor acţiona 299 de poliţişti, iar în perioada Anului Nou acţiunile pentru păstrarea ordinii publice vor fi asigurare de 298 de poliţişti. De asemenea, de Crăciun vor acţiona 170 de jandarmi, numărul acestora urmând să fie suplimentat pentru perioada Anului Nou.

Florin Sinescu a adăugat că au fost luate o serie de măsuri şi pentru fluidizarea traficului rutier, în condiţiile în care în această perioadă se aşteaptă o creştere a numărului de turişti. El a explicat că poliţiştii vor acţiona în permanenţă pe rutele turistice principale, în special pe DN 2, de la intrare în judeţ, în localitatea Drăguşeni, pe DN 2E Cornu Luncii – Gura Humorului, DN 17, dar şi pe rutele turistice din zona Putna.

Pe de altă parte, prefectul a precizat că o atenţie deosebită este dată şi asigurării celor mai bune condiţii pentru comercializarea produselor alimentare, dar şi pentru siguranţa alimentară a celor care îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în unităţile de primire turistică din judeţul Suceava. Florin Sinescu a declarat că Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat deja 30 de controale pentru verificarea calităţii, a modului de comercializare şi a etichetării produselor specifice sărbătorilor de iarnă. În urma acestor controale au fost aplicate nouă amenzi, zece avertismente, şi s-a dispus oprirea de la comercializare a unor produse în valoare de aproape 4.500 de lei. De asemenea, Sinescu a afirmat că medicii veterinari zonali vor fi prezenţi zilnic în târgurile şi oboarele în care se comercializează produse de origine animală, iar Direcţia de Sănătate Publică organizează acţiuni de control în unităţile în care sunt organizate mese festive de Crăciun şi Revelion.

„Cred  că toate instituţiile implicate în gestionarea acestor activităţi în perioada sărbătorilor de iarnă vor reuşi să facă să le trecem cu bine, astfel încât să nu fie probleme deosebite. Şi ne dorim ca toţi cei care ne vor vizita judeţul să aibă o şedere cât mai plăcută”, a încheiat Florin Sinescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei