Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 298 (5505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În noaptea cea mai lungă

Sucevenii, invitaţi să aprindă lumânări în memoria eroilor Revoluţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noaptea cea mai lungă din an, din 22 spre 23 decembrie, aduce sucevenilor invitaţia de a aprinde lumânări în memoria eroilor Revoluţiei din 1989 şi de a se bucura apoi de un concert de colinde oferit de formaţia Hara. Invitaţia este lansată de Muzeul Bucovinei din Suceava.

Potrivit directorului muzeului, Emil Ursu, duminică seara, la ora 17.30, în Piaţa Drapelelor din centrul oraşului Suceava va fi realizată o cruce din 240 de lumânări, pe care sucevenii sunt invitaţi să le aprindă. Pentru fiecare an care a trecut de la Revoluţie se vor aprinde câte zece lumânări pentru că, deşi sunt doar 24 de ani, „în memoria colectivă sunt echivalenţi cu aproape două secole jumătate”. „Astronomic, noaptea cea mai lungă începe la 17.37, dar am fixat aprinderea lumânărilor la 17.30, ca să prindem şi ziua cea mai scurtă din an, scurtă ca şi memoria românilor”, a spus Emil Ursu.

De la ora 18.00, timp de jumătate de oră, în incinta Muzeului de Istorie va avea loc un medalion Mircea Ignat, conferenţiar la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi arheolog de referinţă pentru nordul României. Generaţiile care au studiat istoria la USV după 1991 l-au numit mereu pe profesorul Ignat „Tataie”, apelativ care spune multe despre relaţia caldă pe care acesta a avut-o mereu cu studenţii săi. 

De la ora 18.30, tot la muzeu începe recitalul de colinde susţinut tradiţional în această noapte la Suceava de formaţia Hara. Un moment de muzică folk va fi susţinut de Lavinia şi Andrei, elevi la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.

Duminică, Muzeul de Istorie rămâne deschis până la plecarea ultimului spectator, prin urmare prilejul poate fi folosit de suceveni şi pentru vizitarea expoziţiilor găzduite în acest spaţiu. Asta cu atât mai mult cu cât de anul viitor clădirea intră în restaurare, iar actualele expoziţii vor fi substanţial modificate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, invitaţi să aprindă lumânări în memoria eroilor Revoluţiei.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sucevenii, invitaţi să aprindă lumânări în memoria eroilor Revoluţiei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei