Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 298 (5505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

“Moş Crăciun ne face buni!”, eveniment caritabil la Colegiul “Dragoş Vodă”

An de an, în perioada premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului, elevii Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” îşi propun să ofere clipe de bucurie copiilor neajutoraţi, bătrânilor bolnavi şi singuri, familiilor defavorizate.

Cu aceste gânduri, organizatorii, elevii clasei a XI-a A, au pregătit un spectacol caritabil, ”Moş Crăciun ne face buni”. Cu sprijinul profesoarei Dorina Carp, directoarea colegiului, şi coordonaţi de profesorii Rodica Loghin, Bogdan Faraon şi Georgeta Mechno, acţiunea elevilor câmpulungeni s-a bucurat de mult succes.   Spectacolele au avut loc în Aula “Alexandru Bogza” a Colegiului “Dragoş Vodă”.  Programul s-a deschis cu un concert de colinde străvechi, pregătit de corul colegiului, dirijat de profesorul Bogdan Faraon. Vestitori ai Naşterii Domnului au fost nu numai elevii de la şcolile câmpulungene, invitaţi la spectacol, ci şi copiii de la Şcoala Brăieşti, care au oferit şi anul acesta un plus de frumuseţe, sensibilitate, bogăţie de valori tradiţionale, multă încărcătură emoţională acestui eveniment artistic, cu  urături, colinde, dansuri populare, îndrumaţi de profesoarele Elena Anastasiu şi Liliana Cajvan. 

 

Păstrători ai tradiţiilor bucovinene

Din program n-au lipsit doine, cântece vechi, interpretate de Laura Erhan, Laura Cazac, Ioana Cotlarciuc, Iustina Horga, laureate a numeroase concursuri şi festivaluri de folclor, invitate la emisiuni folclorice de la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Iaşi,  TVR Plus etc.

Laura Erhan s-a întors din Italia, unde a participat la Ziua României, în cadrul Târgului Internaţional de la Roma, unde a reprezentat frumoasele tradiţii, cântecul, portul şi spiritul sărbătorilor de iarnă din Bucovina.

Pe lângă mesajul bucuriei şi dăruirii, elevii au căutat să pună în evidenţă sensibilitatea, căldura şi umorul cântecelor noastre străvechi, contrastul şi armonia desăvârşită a culorilor costumului popular, ritmicitatea şi graţia dansurilor bucovinene, vechimea, eleganţa, rafinamentul şi bunul-gust, inegalabilele noastre tradiţii bucovinene.

Din spectacol nu au lipsit momentele de divertisment, scenete, pantomimă, dans ritmic, dansuri populare, urături. Organizatorii, elevii clasei a XI-a A, şi-au dat concursul pentru a realiza un spectacol cât mai variat şi complex.

Fiecare moment din spectacolul “Moş Crăciun ne face buni” a fost susţinut de aplauzele a sute de elevi de la celelalte instituţii de învăţământ din localitate, care au venit să-i admire pe colegii lor de pe scenă, dar şi pentru a ajuta prin gestul lor mai multe familii nevoiaşe.

Spectacolele au adus zâmbetul pe chipurile a peste o mie de spectatori şi, în acelaşi timp, au făcut ca 20 de familii defavorizate să aibă parte de sărbători îmbelşugate, trei colege să aibă acoperite cheltuielile de masă şi cazare, mai  mulţi colegi  nevoiaşi să primească daruri de Crăciun.

Prof. Maria Ghiţă,

purtător de cuvânt al Colegiului Naţional "Dragoş Vodă"

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Moş Crăciun ne face buni!”, eveniment caritabil la Colegiul “Dragoş Vodă”.
 Vizualizări articol: 2054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Moş Crăciun ne face buni!”, eveniment caritabil la Colegiul “Dragoş Vodă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei