Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 298 (5505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Accident

Copil rănit de un geam şubred care a căzut peste el, în căminul social de la „Industrial 2”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un copil în vârstă de 10 ani, membru al uneia dintre familiile de asistaţi sociali din Căminul 2 aflat în incinta Grupului Şcolar „Petru Muşat” din Suceava, s-a ales cu o tăietură la cap şi una la mână, după ce un geam de la uşa de intrare în scară a căzut peste el. Tatăl său şi vecinii acestuia susţin că accidentul, care se putea transforma într-o nenorocire, s-a petrecut din cauza că majoritatea geamurilor din scara căminului sunt foarte şubrede şi reprezintă un pericol iminent. Reporterii Monitorului de Suceava care s-au deplasat ieri la faţa locului au constatat, într-adevăr, că majoritatea geamurilor au fisuri, multe fiind întărite cu bandă adezivă.

 

„Când a împins uşa să iasă din scară a căzut geamul peste dânsul”

Accidentul s-a petrecut marţi seară, copilul, Gabriel Constantin, fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava. El s-a ales cu două copci la cap şi 16 la mâna dreaptă.     

Tatăl acestuia, Marian Constantin, în vârstă de 34 de ani, a povestit: „A venit băieţelul de la şcoală şi pe la 6 seara a ieşit să se joace afară. Când a împins uşa să iasă din scară a căzut geamul peste dânsul”.

Marian Constantin este căsătorit şi are doi copii, băiatul de 10 ani şi o fetiţă în vârstă de două luni. Bărbatul şi femeia nu lucrează şi trăiesc din alocaţiile copiilor şi din munca cu ziua.

 

Şi-a amenajat locuinţa şi cere ca primăria să se ocupe de scara căminului

Marian Constantin şi-a amenajat locuinţa socială la standarde decente, familia sa fiind una din puţinele care are baie proprie. Spune însă că pe scară, proprietarul, Primăria municipiului Suceava, ar trebui să facă renovări şi să schimbe geamurile şubrede.

„Este ceva cu totul ieşit din comun, cei de la primărie vor bani pe chirie şi utilităţi, cheltuielile ne ajung până la 400 de lei pe lună, şi ne spun să ne gospodărim singuri. Eu unul mi-am făcut condiţii în casă, dar nu pot să mă apuc să schimb geamurile pe scară. Căminul e al primăriei, nu suntem proprietari, dacă eram proprietari era cu totul altceva”, spune revoltat bărbatul.   

Acesta este la zi cu plata chiriei, de 76 de lei pe lună, însă recunoaşte că are datorii la întreţinere.

 

Baia comună cu duşuri, un focar de infecţie

Dacă holul şi geamurile de pe scară sunt într-o stare proastă, în baia comună de la parterul Căminului 2, unde este şi spaţiul pentru duşuri, este pur şi simplu un focar de infecţie.

Locatarii consideră că mizeria din baie nu este o problemă pe care să o rezolve ei.

Genoveva Iordache, una dintre locatare, a declarat: “Vor bani, vor chirie, lumina când cade, când se aprinde, nu sunt condiţii deloc bune, baia e un dezastru, sunt şobolani, vine miros.....”, se plânge femeia.

Oameni au cerut condiţii mai bune de trai şi curăţenie pe holuri şi în alte spaţii comune.

Un alt locatar, George Mihai Palaghia, a precizat că baia comună este folosită de aproape toţi locatarii de la parterul căminului social şi la câtă mizerie este pe jos toţi riscă să se îmbolnăvească.

„Noi facem curat, dar aici trebuie să vină instalatori, să schimbe toate reţeaua, altfel se face imediat mizerie la loc”, a declarat George Mihai Palaghia.

Oamenii spun că din partea Primăriei municipiului Suceava, responsabilul care vine cel mai des la acest cămin este Lorena Mureşan, şefa Serviciului de Spaţiu Locativ din cadrul Primăriei municipiului Suceava.

Aceasta nu a putut fi contactată pe tot parcursul zilei de ieri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil rănit de un geam şubred care a căzut peste el, în căminul social de la „Industrial 2”.
 Vizualizări articol: 2349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copil rănit de un geam şubred care a căzut peste el, în căminul social de la „Industrial 2”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei