Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răzgândire

Primarul Lungu susţine scumpirea curăţeniei în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Taxa de salubrizare în municipiul Suceava va creşte, de anul viitor, cu doi lei lunar, dacă iniţiativa primarului Ion Lungu va fi aprobată, joi, de consilierii locali. Deşi în urmă cu o lună de zile primarul a anunţat că nivelul acestei taxe va rămâne neschimbat, marţi, la întrunirea cu şefii asociaţiilor de proprietari din oraş, Lungu a declarat că a iniţiat un proiect de hotărâre prin care susţine majorarea de la 3 la 5 lei a sumei plătite lunar de suceveni pentru curăţenie în oraş. Argumentele primarului pentru schimbarea de poziţie au fost datoriile mari ale locatarilor la plata taxei, datoriile administraţiei locale către firma Rosal, precum şi nivelul redus al actualei taxe comparativ nu numai cu alte oraşe din ţară, ci şi cu comunele din jur.

„În Suceava este cea mai mică taxă din ţară, până şi în comunele din jur se plăteşte 6 lei. Toţi au pretenţii, dar nimeni nu plăteşte”, a afirmat Lungu.

Totodată, acesta a precizat că taxa de salubritate trebuie plătită de toţi sucevenii care sunt înregistraţi ca proprietari, indiferent dacă locuiesc efectiv în locuinţele pe care le deţin în oraş. Asta înseamnă că nu vor mai fi scutiţi punctual cei care pleacă pentru perioade mai lungi de timp în alte localităţi din ţară sau străinătate. Vor beneficia în continuare de scutiri doar categoriile de persoane prevăzute de legi speciale (veterani de război, persoane cu dizabilităţi etc).

Proiectul de hotărâre va fi dezbătut de consilierii locali în şedinţa de joi, 19 decembrie a.c. Dacă va fi aprobat, din 2014 vom plăti 60 de lei pe an pentru curăţenie în oraş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Lungu susţine scumpirea curăţeniei în Suceava.
 Vizualizări articol: 2514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 10 voturi
Primarul Lungu susţine scumpirea curăţeniei în Suceava3.3510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Contract Rosal trimis de
(18 dec 2013, 11:50:19
In urma “Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciilor publice de salubrizare a Mun. Suceava” SC ROSAL GRUP SRL SUCURSALA SUCEAVAexecuta urmatoarele tipuri de lucrari:
De salubrizare in perioada 15 martie- 15 noiembrie:
maturat manual
maturat mecanizat
razuitul rigolelor
stropitul carosabilului
incarcarea, transportul si descarcarea deseurilor aparute in urma unor situatii neprevazute
intretinerea curateniei
Firma Rosal are doua contracte:curatenia orasului,curatenia dupa blocuri.A vazut cineva aceasta firma facand curatenie dupa blocuri?????

2.   Orasul murdar trimis de
(18 dec 2013, 11:52:42
Suceava este un oras murdar.Si aici il comparam cu Botosani,Piatra neamt,Gura Humorului.Nu mai vorbesc de orasele din vest precum Brasov,Sibiu,Cluj.Daca Rosal ar face cel putin 50% din ce are prevazut in contract as plati si eu mai mult.
3.   Care curatenie??? trimis de
(18 dec 2013, 12:53:11
In ianuarie voi plati impozitele dar cu siguranta nu voi plati taxa de salubritate. Suceava este cel mai mizerabil oras din Romania, in afara de un maturat ( si ala indoielnic ) pe strazile principale, in Suceava nu s-a maturat de asta primavara, de la vestita curatenie de primavara cand s-a adunat piatra si glodul aruncat timp de 6 luni cat a tinut iarna. E o rusine ce se intampla in Suceava, iar acest primar indolent mai are si tupeu sa aduca in discutie curatenia orasului. CARE CURATENIE ???
4.   Comentariu trimis de
(18 dec 2013, 13:33:54
Ideile tovarăşului Lungu sunt geniale. Sunt convins că cei 2 lei vor salva Suceava de la mizeria cotidiană şi îi vor da o altă faţă, o faţă europeană cu care să se afişeze alături de Botoşani, Piatra Neamţ, Iaşi etc. Nu ştiu ce păcate plătim cu asemenea caricatură de primar, dar sigur acele păcate au fost foarte mari...
5.   Lungule trimis de
(18 dec 2013, 13:54:07
Ai vandalizat Suceava,sa-ti fie rusine tie si urmasilor tai pt Suceava ce va fi de-acum incolo!
6.   Lungu e exemplul mediocrului care conduce destine trimis de
(18 dec 2013, 15:48:07
de ce doamne noi ca si romani sa fim blestemati si sa avem sefi numa mutanti versatili ca si secursitu asta lungutz care e inflitrat unde trebe. dar ce mai conteaza .....la toti e greuuu.
7.   * trimis de
(18 dec 2013, 15:49:27
da.Ai înfipt cuţitu'n inima ...problemei
Lungule ( trăiască famelia ta dă gospodar)
vorbeşti româna cum citeşti sanscrita urbei
promiţi marea şi ne dai sarea ( iar) !!!

Suceava e acoperită de-un strat "caracteristic"
e-un jeg ce-a pornit, mereu, din pixul tău
mă repugnă baletul politic ( fals şi neartistic)
(ne- )ai pierdut Suceava ..la păcănele, zăusad

8.   La abecdar nu-mi placi trimis de
(18 dec 2013, 16:14:05
Prea te lipesti nefiresc pe simpatia celor care lupta cu adevarat. Tu faci parte dintr-un sistem, ai un spate asigurat, eu nu am pe nimeni asa ca putina decenta la furat "stari de spirit".
9.   Mi-e atat de scarba de oamenii statului trimis de
(18 dec 2013, 17:32:41
Azi iar pisicucu a consumat ca un parazit timpul nostru, nervii nostrii si banii statului. Veninu naparcii o sa curga inca vreo 10 ani in trupul tarii. Santem condamnati la bezna inca vreo 15 ani. Si cine stie daca tradatorii astia de tara nu o sa o vanda pana atunci "pe de tot" tara asta.
10.   Si parcurile dispar, precum copacii!!! trimis de
(18 dec 2013, 18:10:19

Iarba verde de acasa: parculetele mici printre blocuri si in general spatiile verzi cu bancute ici si colo, dispar treptat, treptat!!!!.... ca asa vrea primaru'! Nu se mai satura oamenii astia, ce ne ,,conduc',' sa-si umple buzunarele cu bani nemunciti! In parcurile existente au inceput sa se faca diferite constructii mici ca apoi se apara blocurile. Copacii iarba, florile, spatiile de joaca, etc.... in viziunea primariei sunt sursa lor de imbogatire. Cui sa ne plingem ca ne sufocam in propriul nostru oras!?
11.   NE MERITAM... trimis de
(18 dec 2013, 22:18:50
Cliseistic vorbind ne meritam soarta si ne meritam unii pe altii...Suntem prosti si ne conduc altii si mai prosti.
12.   Pai daca atat il duce mintea trimis de
(19 dec 2013, 13:29:58
El sustine orice ca nu mai pupa un mandat decat la Prelipca poate. Dupa ce a ieftinit caldura, acuma ieftineste si altele ca nah atat il duce mintea pe idiot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei