Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mănăstirea Putna, Biserica Sf. Simion şi Turnul Roşu vor fi restaurate şi reabilitate din fonduri europene

Miercuri, 18 Decembrie 2013 (16:37:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mănăstirea Putna, Biserica Sf. Simion şi Turnul Clopotniţei (cunoscut ca şi Turnul Roşu) de la această unitate de cult vor fi restaurate şi reabilitate din fonduri europene. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că cele două proiecte au o valoare totală de 3,6 milioane de euro, bani care vor fi asiguraţi din realocările de fonduri ca urmare a economiilor făcute din programele de finanţare din perioada 2007 – 2013. „În această perioadă am avut discuţii şi un vot în scris pe care l-am trimis către Consiliul de Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, pentru două proiecte care vor intra în finanţare datorită faptului că în această perioadă, 2007 – 2013, s-au făcut şi economii şi au fost şi proiecte care nu au mai fost contractate în final. Din banii care au rămas disponibili vor mai fi finanţate încă patru proiecte în Regiunea de Nord-Est, două la Bacău şi două la Suceava”, a explicat Nechifor. El a adăugat că unul dintre cele două proiecte din judeţul Suceava se intitulează „Restaurarea, modernizarea şi conservarea patrimoniului cultural naţional şi a infrastructurii conexe la Mănăstirea Putna” şi are o valoare de 2,6 milioane de euro. Cel de-al doilea proiect are o valoare de un milion de euro şi presupune consolidarea, reabilitarea, protejarea şi valorificarea durabilă a monumentelor de secol XVII şi XVIII aflate în patrimoniul naţional, cunoscute sub numele de Turnul Clopotniţei şi Biserica Sf. Simion din Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mănăstirea Putna, Biserica Sf. Simion şi Turnul Roşu vor fi restaurate şi reabilitate din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mănăstirea Putna, Biserica Sf. Simion şi Turnul Roşu vor fi restaurate şi reabilitate din fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei