Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vinovaţii pentru situaţia tinerei subnutrite din Moldoviţa s-au ales cu dosare penale

Miercuri, 18 Decembrie 2013 (16:30:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate persoanele care ar fi putut să ia măsuri pentru bunăstarea fetei subnutrite din Moldoviţa, Adina Macoveiciuc, dar care nu au făcut nimic pentru aceasta, s-au ales cu dosare penale. Acest lucru reiese dintr-un raport al Prefecturii Suceava încheiat după un control efectuat pentru a identifica persoanele vinovate în acest caz. Cu dosare penale se vor alege primarul din Moldoviţa, Traian Iliesi, asistentul personal al fetei, asistenta socială din această comună şi medicul de familiei al tinerei. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a ţinut să precizeze că deşi aceştia ştiau despre situaţia în care se afla Adina Macoveiciuc, nici unul nu a făcut demersuri şi nu şi-au îndeplinit atribuţiile pe care le aveau pentru ca tânăra să nu ajungă în situaţia ca la 19 ani să cântărească doar 16 kilograme. „Acest copil nu primea în cadrul mediului familial tot ce avea nevoie, astfel încât să aibă un trai decent. Totodată, aceste persoane se fac vinovate de faptul că spitalul din Câmpulung Moldovenesc a sesizat primăria şi nu s-a luat nici o măsură de instituţionalizare a acestui copil, având în vedere situaţia din cadrul familiei. Spitalul de psihiatrie a acordat tot ce înseamnă tratamentul medical corespunzător şi a sesizat administraţia locală în ceea ce priveşte situaţia din cadru familiei şi necesitatea ca acest copil să fie instituţionalizat”, a declarat Sinescu. El a arătat că verificările în acest caz vor continua. Prefectul a arătat că din punct de vedere administrativ se poate discuta despre desfacerea contractului de muncă asistentului personal, dar şi de sanţiuni ce pot fi aplicate de comisia de disciplină, „fiind la latitudinea acesteia la nivelul primăriei comunei Moldoviţa. În ceea ce priveşte celelalte elemente pe care le considerăm îndeplinite, urmează ca instituţiile abilitate, în speţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, să realizeze cercetările necesare”. Florin Sinescu a precizat că în acest caz se poate vorbi de o culpă comună a tuturor celor patru persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinovaţii pentru situaţia tinerei subnutrite din Moldoviţa s-au ales cu dosare penale.
 Vizualizări articol: 2491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vinovaţii pentru situaţia tinerei subnutrite din Moldoviţa s-au ales cu dosare penale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei