Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După datina străbună

Elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana au colindat ieri redacţia Monitorului de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana, îmbrăcaţi în costume populare, cu opinci şi ciorapi de lână, trăistuţe tradiţionale, bundiţe, cămăşi şi baticuri colorate, însoţiţi de preotul profesor Gheorghe Apetrei, de la Parohia Mitocu Dragomirnei II,  învăţătorul Traian Seserman, de la şcoala primară din cătunul Codru, ce aparţine de oraşul Cajvana, şi învăţătorul Constantin Apetrei, au colindat ieri redacţia Monitorului de Suceava. Ei au interpretat mai multe colinde vechi, specifice zonei Cajvana.

După cum se ştie, colindatul deschide amplul ciclu al sărbătorilor de iarnă.Ceata de colindători de la Cajvana a cutreierat ieri mai multe instituţii, făcând tradiţionalele urări. S-a dovedit, încă o dată, că farmecul melodiilor şi versurilor colindelor este inegalabil. Ne-am bucurat că tinerii duc tradiţia mai departe, generaţiei de acum revenindu-i sacrul rol de a transmite acest inestimabil tezaur popular. Învăţătorii i-au acompaniat pe colindători la vioară şi tobă, iar părintele a cântat împreună cu tinerii mai multe colinde, printre care „La poarta lui Ştefan”, „Noi umblăm să colindăm”, iar la final, tradiţionalul „La mulţi ani!”. Urări bune pentru noul an ne-au fost transmise, prin intermediul mesagerilor veniţi de la Cajvana, şi de directorul executiv al Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul Nicolae Robu, directorul adjunct Iulian Ciotu, împreună cu tot colectivul didactic.

La final, colindătorii, de la cei mai mici, la cei mai mari, au primit colăcei şi dulciuri, din partea Monitorului de Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana au colindat ieri redacţia Monitorului de Suceava.
 Vizualizări articol: 2389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana au colindat ieri redacţia Monitorului de Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei