Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Acţiune caritabilă

Cadouri pentru mai mulţi fraţi necăjiţi din Salcea, din partea elevilor de la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două clase de elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava au organizat o acţiune caritabilă, pentru a ajuta o familie din Salcea, cu şapte copii, din care cinci sunt elevi sau preşcolari. În ciuda veniturilor reduse (doar alocaţiile copiilor), Oltiţa şi Teodor Penciuc reuşesc să fie uniţi, să-şi poarte copiii la şcoală şi să nu stea cu mâna întinsă la nimeni.

Elevii clase a XI-a B, coordonaţi de prof. diriginte Valerica Maxim, şi elevii clasei a IX-a A, prof. diriginte Daniela Busuioc, au înţeles situaţia acestei familii şi s-au mobilizat pentru a le face o bucurie în prag de sărbători.

Moş Crăciun a fost generos cu copiii acestei familii, astfel că, ieri, Andrei Cosovanu, din clasa a IX-a A, împreună cu Raluca Botezatu, din clasa a XI-a B, mesagerii celor două clase, ne-au însoţit la familia Penciuc, pentru a le duce cadourile.

 

Jucăriile, bucuria mezinelor

În pachetele pregătite de elevii de la „Dimitrie Cantemir” se aflau haine, încălţăminte pentru copiii familiei Penciuc, jucării, alimente (zahăr, ulei, făină, dulciuri, sucuri, lactate), ornamente pentru bradul de Crăciun. Pentru minorii familiei Penciuc, Mihaela, elevă în clasa a VIII-a, Magda, elevă în clasa a VI-a, Robert, elev în clasa II, Denisa, în vârstă de 6 ani, şi Ioana, în vârstă de 4 ani, ziua de ieri a fost una specială, surprinzătoare, pentru că nu se aşteptau să primească daruri de Crăciun. Cele mai fericite, pentru început, au fost minorele familiei, care atunci când au primit jucăriile erau doar un zâmbet, încercau să şi le împartă în mod egal, însă cu greu puteau să renunţe la o păpuşică, după ce o luau în braţe, în favoarea celeilalte.

 

Solidaritate

Elevii celor două clase de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava au adunat bani, cu care au cumpărat alimente, hăinuţe, pe care le-au împachetat pentru a le oferi copiilor nevoiaşi. O parte dintre elevi au donat îmbrăcăminte, încălţăminte, tocmai pentru a face o bucurie unor oameni care îşi permit foarte puţin. Din mai multe cazuri sociale, familii cu mulţi copii, care abia se descurcă de pe o zi pe alta, copii şi bătrâni singuri, elevii de la Colegiul Economic au ales familia Penciuc, din Salcea, la fel ca şi anul trecut, pentru că, deşi nevoiaşi, îşi duc sărăcia cu demnitate.

Bucuria copiilor, care şi-au văzut căsuţa „invadată” de sacoşe pline cu multe daruri, este greu de descris în cuvinte. Surprindere, emoţie, fericire, timiditate, zâmbete, curiozitate, toate la un loc.

I-am găsit ieri acasă pe părinţi, împreună cu fetele mai mici.

 

Mulţumiri

Mirat de vizita noastră, tatăl copiilor ne-a invitat timid în casă. Când i-am spus care ne sunt intenţiile şi că elevii de la „Economic” au făcut un efort demn de toată admiraţia pentru ca el, împreună cu copiii lui, să aibă sărbători cât de cât îmbelşugate, a fost foarte emoţionat şi şi-a amintit cu drag de fapta bună făcută şi anul trecut de elevi.

„Vă mulţumim din tot sufletul. Le urăm sănătate elevilor care au făcut acest gest pentru noi. Le urăm sănătate tuturor, profesorilor care i-au îndrumat pe elevi să-i ajute şi pe cei care nu au. Noi le-am spus copiilor noştri să înveţe, îi trimitem la şcoală spălaţi, curaţi, pentru că fără carte nu faci nimic în această viaţă”, a spus Teodor Penciuc. Bărbatul are o boală veche la plămâni, ce nu-i permite să muncească, decât puţin, pe lângă casă. „Cât am fost sănătos, am muncit cu ziua, prin sat. Acum sunt mai slăbit. Îi trimit măcar pe copiii mei la şcoală, să aibă ei o soartă mai bună”, a mai spus Teodor Penciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadouri pentru mai mulţi fraţi necăjiţi din Salcea, din partea elevilor de la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Suceava.
 Vizualizări articol: 2314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cadouri pentru mai mulţi fraţi necăjiţi din Salcea, din partea elevilor de la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei