Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lucrare la cheie

Vicepremierul Gabriel Oprea a inaugurat centrala de cogenerare de înaltă performanţă construită de Loial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma suceveană Loial Impex a finalizat lucrările la noua centrală de cogenerare de ultimă generaţie din municipiul Focşani, care a fost inaugurată ieri, în prezenţa vicepremierului României, Gabriel Oprea, care a venit însoţit de fostul procuror general al României Ilie Botoş, actualmente consilier al premierului Victor Ponta, fiind prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, precum şi primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi.

Cu toţii au apreciat faptul că, deşi conform graficului de lucrări centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă tocmai în mai 2014, sucevenii de la Loial au reuşit să le predea la cheie unitate de cogenerare cu aproximativ cinci luni mai devreme.

 

Oprea: „15.000 de beneficiari vor avea parte de apă caldă şi căldură la un preţ mai scăzut”

„Este o mare realizare şi îi felicit pe constructori că au terminat lucrările mai devreme. După cum ştiţi, centrala trebuia să fie gata în mai 2014 şi este gata acum, când oamenii au mai multă nevoie, adică iarna. Sunt trei mari realizări în acest proiect, respectiv reducerea poluării, creşterea eficienţei energetice, dar cred că cea mai bună veste este faptul că cei 15.000 de beneficiari vor avea parte de apă caldă şi căldură la un preţ mai scăzut”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

Cuvinte de laudă la adresa specialiştilor Loial au avut şi celelalte autorităţi prezente, cu toţii apreciind modul de lucru şi profesionalismul constructorilor suceveni.

Pe şantierul de la Focşani, firma Loial a trimis o armată întreagă de angajaţi (în jur de 150), pentru a finaliza cel mai important proiect al focşănenilor: reabilitarea sistemului de termoficare, proiect al cărui buget este de 149,2 milioane de lei, din care 95% reprezintă finanţarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană şi Guvernul României.

Noua instalaţie de cogenerare funcţionează cu două motoare termice produse de Rolls Royce, de înaltă tehnologie, printre cele mai mari motoare din țară, asigurând atât creșterea eficienţei, cât şi conformarea la cerințele de mediu.

“Vreau să mulţumesc arhitecţilor, constructorilor, companiei Rolls Royce, care au asigurat această tehnologie de vârf pentru centrala de la Focşani”, a spus Marian Oprişan.

La rândul său, primarul Decebal Bacinschi a ţinut şi el să mulţumească firmei sucevene: „Vreau să mulţumesc şi muncitorilor, celor care s-au implicat în realizarea acestei investiţii. Am reuşit să ne încadrăm într-un termen destul de scurt”.

 

Loial, o firmă de top

Loial Impex a demonstrat în ultimii ani de ce este considerată o firmă de top a judeţului Suceava, dar şi pe plan naţional, având în portofoliu realizări importante în domeniul de activitate al societăţii. De exemplu, inginerii firmei Loial au realizat o centrală de cogenerare unicat în România, o investiție de 17,2 milioane de euro, pentru fabrica Coca Cola din Radzymin – Polonia, au “dat viaţă” uneia dintre cele mai impozante clădiri din Capitală, inedită pe plan național - Crystal Tower şi au dotat mănăstirea Sucevița cu o centrală termică performantă, panouri solare pentru apă caldă non-stop, camere video, senzori de mişcare şi antiincendiu, precum şi televiziune cu circuit închis.

Tot cei de la Loial au integrat într-o unitate de cogenerare de ultimă generație prima turbină Rolls Royce vândută în România.

Anul acesta, angajaţii Loial au deschis un şantier şi la Iaşi, unde vor executa în zona rezidenţială din campusul studenţesc ”Tudor Vladimirescu” două module cogenerative pentru energie electrică şi termică (un proiect de 5,5 milioane de euro).

Cele două module vor asigura autonomia şi optimizarea energetică a întregului campus studenţesc.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepremierul Gabriel Oprea a inaugurat centrala de cogenerare de înaltă performanţă construită de Loial.
 Vizualizări articol: 2313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Vicepremierul Gabriel Oprea a inaugurat centrala de cogenerare de înaltă performanţă construită de Loial5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei